Dostupni linkovi

Srbija: Šteta od poplava 810 miliona eura


Direktna šteta nastala usljed katastrofalnih poplava koje su nedavno zadesile Srbiji iznosi 810,1 miliona eura, dok gubici iznose 661,9 miliona eura.

To je pokazao zvanični izveštaj o procjeni štete od poplava koji je usvojila Vlada Srbije, a koji će biti predstavljen na donatorskoj konferenciji u Briselu 16. jula

Izveštaj, u koji je Tanjug imao uvid, pokazao je da ukupna šteta i gubici zbog ove prirodne katastrofe iznose 1,53 milijarde eura.

Dvije trećine tog iznosa odlazi samo na proizvodne sektore, gdje su procijenjeni šteta i gubici na 1,07 milijardi eura.

Potpredsjednca Vlade Srbije Zorana Mihajlović kaže da će izvještaj biti predstavljen na donatorskoj konferenciji u Briselu i da će to biti prilika da svi zainteresovani pomognu.

"Već imamo donatore i u ova dva mjeseca, i donatorskog novca. Tu je sasvim sigurno i novac iz kredita koji će se prebaciti na hitnije projekte za putnu i željezničku infastrukturu", rekla je Mihajlovićeva Tanjugu.

Mihajlovićeva, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavljuje da će oštećene i srušene kuće građana biće izgrađene ili popravljene do jeseni, odnosno zime, kao i putevi na poplavljenom području.

XS
SM
MD
LG