Dostupni linkovi

Broj žrtava u Gazi prastao na 100


Broj žrtava izraelskih vazdušnih udara u Gazi porastao je na 100, poslije današnje pogibije dvije osobe u automobilu u oblasti Bureidž, izjavili su palestinski izvori.

Izrael je izvršio nekoliko stotina vazdušnih udara od početka operacije prije četiri dana, da bi zaustavio raketne napade iz Gaze.

Militanti Hamasa pak nastavljaju napade na izraelsku teritoriju.

SAD su ranije ponudile svoje posredovanje u sklapanju primirja u pozivu iz Vašingtona izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu, a Egipat i Turska su kritikovali Izrael zbog primjene sile, prenosi BBC.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je, pored poginulih,i 675 ljudi povrijeđeno te da je uglavnom riječ o civilima.

Izrael tvrdi da je ubio "nekoliko desetina terorista".

Od početka eskalacije sukoba u Izraelu su povrijeđene tri osobe, od kojih jedna teže, kada je raketa jutros pogodila benzinsku stanicu u Ašdodu.

Tri rakete oborene su iznad Tel Aviva dejstvovanjem izraelskog odbrambenog raketog sistema Željezna kupola, saopštila je vojska.

Libanska armija potvrdila je da su militanti sa juga ove zemlje jutros ispalili tri rakete na sjeverni dio Izraela i da je izraelska vojska uzvratila artiljerijskim napadom.

XS
SM
MD
LG