Dostupni linkovi

Bez dogovora o mostu Mitrovici


Šef kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić i potpredsjednica kosovske vlade Edita Tahiri nisu se dogovorili o problemu "parka mira" na mostu u Sjevernoj Mitrovici.

Nažalost, "nije bilo napretka" rekla je Tahiri novinarima poslije osmosatnih pregovora u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.

Tahiri je izjavila da je prištinska strana došla u punom sastavu uključujući predstavnike nekoliko ministarstava i da je bila spremna da nastavi razgovore i preko vikenda.

"Gospodin Đurić je došao sam i očigledno nije bio dobro pripremljen, a razgovori će biti nastavljeni 22. jula", rekla je Tahiri.

U Briselu je danas nešto posle 10 sati počeo sastanak o situaciji u Sjevernoj Mitrovici koji je sazvala visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, a u kome su učestvovali direktor Kancelarije za Kosovo vlade Srbije Marko Đurić i potpredsjednica kosovske vlade Edita Tahiri.

Visoka predstavnica EU je, prema riječima njene portparolke Maje Kocijančić, od svog tima u Briselu zatražila "da sazove sastanak dvije strane kako bi se pronašao način za sporazumno rješavanje svih pitanja u vezi sa mostom u Mitrovici"

XS
SM
MD
LG