Dostupni linkovi

Putin u iznenadnoj posjeti Managvi


Ruski predsjednik Vladimir Putin promijenio je smjer svog leta na turneji po Južnoj Americi i doputovao je u kratku posjetu Managvi, prijestolnici Nikaragve. Na putu sa Kube ka Argentini, ruski lider je donio odluku da ode u Managvu, odakle je ranije dobio zvaničan poziv.

Na aerodromu u Managvi, Putina je dočekao predsjednik Nikaragve Danijel Ortega.

"Mnogo toga još mora da se uradi u razvoju naših odnosa, posebno u oblasti ekonomije, ali imamo dobru osnovu", izjavio je Putin, dodajući da Rusija i Nikaragva imaju dugotrajne dobre odnose.

Ruski lider je podsjetio da 2014. godina predstavlja jubilej za Rusiju i Nikaragvu koje su ustanovile diplomatske odnose prije 70 godina. Ortega je Putinovu posjetu njegovoj zemlji nazvao istorijskom.

"Ovo je prva posjeta Nikaragvi nekog ruskog predsjednika i drago nam je što vam možemo poželjeti dobrodošlicu", rekao je Ortega ruskom predsjedniku.

U ruskoj delegaciji su, pored Putina, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, saradnik ruskog predsjednika Juri Ušakov i direktor naftne kompanije "Rozneft" Igor Sečin.

Iz Kremlja je ranije najavljeno da će se Putin sastati sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel u Brazilu u nedjelju, 13. jula. Putin će u Brazilu biti radi razgovora sa liderima te zemlje.

XS
SM
MD
LG