Dostupni linkovi

Tenzije u Mitrovici tema razgovora u Briselu


Situacija u Mitrovici i način na koji se sprovodi pravda biće najvažnije teme razgovora u Briselu, rekao je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"Glavna tema razgovora biće situacija u Kosovskoj Mitrovici gde i dalje vladaju tenzije usled dogadjaja na mostu. Ne mogu predstavnici ekstremističkih grupa da postavljaju svoje spomenike, kao što je spomenik Ademu Jašariju u srpskom jezgru", kazao je Đurić za televiziju "Pink" dan uoči puta u Brisel.

Đurić će sutra razgovarati s predstavnicima Prištine i visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton i o formiranju Zajednice srpskih opština i pitanju imovine.

On je ocenio da se na Kosovu pravda prema Srbima "sprovodi pod znacima navoda" i poručio da to jasno pokazuje primer lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića,"koji je šest meseci u pritvoru bez podignute optužnice.

Đurić je ponovo ukazao na značaj učešća Srba u vlasti na Kosovu i kao dobar primer izdvojio sednicu konstitutivne skupštine Kosova kojoj je predsedavala poslanica sa liste "Srpska" Milka Vulović.

XS
SM
MD
LG