Dostupni linkovi

Tahiri: Uklanjanje barikada sa rokovima


Vlada Kosova traži u Briselu da se postigne konkretan sporazum sa određenim vremenskim rokovima za uklanjanje svih barikada u Mitrovici, izjavila je za RSE glavni pregovarač Kosova u tehničkom dijalogu, Edita Tahiri.

Tokom pauze, ona je navela da će se razgovori nastaviti i u popodnevnim satima a kako bi se postigao sporazum koji bi stavio u funkciju most nad Ibrom i omogućio slobodno kretanje za pešake i automobile.

“Do sada razgovaralo se o razlozima destabilizacije situacije, dakle o onome što se desilo, onda smo se okrenuli rešenjima u okviru kojih se predviđa konkretan plan gde će EU dati svoj doprinos za rešavanje problema u skladu sa zakonima Kosova”, kazala je Tahiri.

Na poziv visoke predstavnice za spoljnu politiku EU Catherine Ashton, u Briselu se danas sastaju delegacije Kosova i Srbije. Na ovaj sastanak su pozvani i predsednici dveju opština, južne i severne Mitrovice, kao i predstavnici Ministarstva životne okoline i prostornog planiranja, Ministarstva za lokalnu samoupravu i Ministarstva unutrašnjih poslova.

XS
SM
MD
LG