Dostupni linkovi

Obustavljaju se letovi za Tel Aviv


Sve avio-kompanije iz SAD i vodeći avio-prevoznici iz Nemačke, Francuske i Holandije obustavili letove za Tel Aviv zbog krize u pojasu Gaze.

Američka Federalna uprava za avijaciju (FAA) zabranila je danas svim kompanijama iz SAD da lete za i iz Izraela na najmanje jedan dan zbog raketnog udara blizu aerodroma u Tel Avivu, javile su agencije, prenoseći i da su letove za Izrael suspendovale i vodeće vazduhoplovne kompanije iz Nemačke, Francuske i Holandije.

Američka vladina agencija navela je da se zabrana odnosi samo na američke avio-kompanije i da će nova uputstva biti izdata "čim uslovi to dozvole", preneo je AFP.

Nemačka "Luftanza" i francuski "Er Frans" saopštili su da suspenduju sve letove za Tel Aviv zbog brige za bezbednost, javio je Asošijeted pres.

Britanska agencija prenela je i saopštenje holandskog avio-prevoznika KLM da otkazuje letove iz Amsterdama ka Tel Avivu.

Ranije danas su američke aviokompanije "Delta er lajns" i "Junajtid erlajns" saopštile da prekidaju letove između SAD i Izraela na neodređeno vreme, preneo je AP. Kompanija "Ju-Es ervejz" obustavila je današnje letove za i iz Tel Aviva i navela da prati situaciju, u zavisnosti od koje će doneti odluku o budućim letovima.

Avion "Delta er lajnsa" boing 747 na letu od Njujorka danas je bio iznad Sredozemnog mora i leteo je ka Tel Avivu, kada je vraćen za Pariz posle informacije da je raketa pala kod Tel Aviva. Na letu 468 bila su 273 putnika i 17 članova posade.

Izraelska policija potvrdila je da je jedna raketa iz Gaze pogodila područje blizu aerodroma u Tel Avivu, pričinivši manju štetu na jednoj kući i ranivši jednog Izraelca.

XS
SM
MD
LG