Dostupni linkovi

Dvoje Palestinaca poginulo u izraelskim napadima na Gazu


Dvoje Palestinaca poginulo je u izraelskom zračnom napadu na Gazu u utorak, pedesetoga dana rata koji Izrael vodi protiv Hamasa u pojasu Gaze, javila je palestinska hitna služba.

Od 8. srpnja poginulo je ukupno 2136 Palestinaca, a prema izjavama vojnoga glasnogovornika, izraelsko je zrakoplovstvo od ponedjeljka u ponoć izvelo 15 zračnih napada, dok je prema izraelskom teritoriju ispaljeno nekoliko raketa. Jednu je raketu uništio proturaketni sustav na području Tel Aviva.

Među ciljevima koje je gađalo izraelsko zrakoplovstvo su i dvije zgrade u Gazi od 16, odnosno 14 katova. Brigade Ezdin al-Kasam, vojni ogranak Hamasa, potvrdile su u priopćenju da su prema Haifi na sjeveru Izraela ispalile jednu raketu, a četiri na područje Tel Aviva, odgovarajući na bombardiranje dviju zgrada u Gazi.

U ponedjeljak navečer na sjever Izraela ispaljene su dvije rakete s područja Libanona, izvijestio je glasnogovornik izraelske vojske. Vojska je uzvratila topničkim napadom prema libanonskom teritoriju s kojega su ispaljene rakete, koje nisu nikoga ubile niti uzrokovale bilo kakvu štetu, dodao je glasnogovornik.

Izvor iz libanonske službe sigurnosti potvrdio je da je ispaljena jedna raketa.

XS
SM
MD
LG