Dostupni linkovi

BiH: Akcija "Golf" protiv organizovanog kriminala


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona u akciji pod nazivom "Golf" na području Kantona pretresaju tri lokacije koje koriste dva lica osumnjičena za organizovani kriminal, u vezi sa teškom krađom, iznudom i falsifikovanjem, potvrdio je Srni portparol kantonalnog MUP-a Izudin Šarić.

Ističući da se ova akcija vrši po naredbi Kantonalnog suda Tuzlanskog kantona, Šarić je rekao da je i u Zeničko-dobojskom kantonu po nalogu Kantonalnog suda u toku pretres na 18 lokacija koje koristi 12 osumnjičenih lica.

On je dodao da se pretres vrši i u Visokom na dvije lokacije koje koristi jedno lice.

"Pretresi se vrše zbog postojanja osnova sumnje da su ova lica počinila krivična djela organizovanog kriminala, a u vezi sa izvršenjem krivičnih djela teške krađe, iznude i falsifikovanja javnih isprava", naveo je Šarić.

Iz CJB Bijeljina ranije je Srni rečeno da je na području Zvornika u toku policijski pretres na 14 lokacija kod devet lica osumnjičenih za nekoliko krivičnih djela.

Akciju od ranih ranih jutarnjih časova, po nardebi Kantonalnog suda Tuzla i pod koordinacijom Kantonalnog tužilaštva, provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sa pripadnicima CJB Bijeljina, zvorničke policije, jedinica za podršku Bijeljina i Zvornik, krim-policije CJB Bijeljina, te pripadicima MUP-a Tuzlanskog kantona.

XS
SM
MD
LG