Dostupni linkovi

Dodik, Đokić i Pavić najavili formiranje vlasti


Lideri stranka članica aktuelne vladajuće koalicije u Republici Srpskoj (RS) - Milorad Dodik, Marko Pavić i Petar Đokić izjavili su večeras da nastavljaju poltičku saradnju i da su se sporazumeli o formiranju vlasti u RS.

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da su tri stranke usaglasile sporazum o političkoj saradnji i o formiranju vlasti RS i BiH, a potpisaće ga poišto Centralna izborna komisija (CIK) zvanično proglasi rezultate opštih izbora u BiH, održanih 12. oktobra.

Po tom sporazumu, naveo je Dodik, vlast u RS treba da formiraju stranke sa sedištem u Republici Srpskoj, ne isključujući mogućnost da se srpskoj skupštinskoj većini priključe i ostale političke stranke.

On je naglasio da koalicija SNSD-Demokratski narodni savez (DNS)- Socijalistička partija (SP) ima većinu od 42 poslanička mandata "i više" u parlamentu RS, što toj koaliciji omogućava formiranje Vlade RS.

Dodik je kazao da će usaglašeni sporazum razmotriti organi tri stranke i dodao da uz to postoji "aneks... o strukturiranju vlasti u okviru Skupštine RS, Vlade RS i na nivou zajedničkih institucija BiH".

XS
SM
MD
LG