Dostupni linkovi

Lidija Bradara predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH


U nastavku konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH u četvrtak uveče je u Sarajevu za predsjedavajuću ovog doma izabrana Lidija Bradara (HDZBiH) iz reda hrvatskog naroda i za potpredsjedavajućeg Jasenko Tufekčić (SDA) iz reda bošnjačkog naroda.

"Svojim kolegama izaslanicima kao i svim uposlenim u Domu naroda želim uspješan rad sa željom da budemo tim koji će raditi na dobrobit onih koji su nas izabrali", kazala je u obraćanju delegatima Bradara.

Poručila je da rad, rad i samo rad obilježe mandat ovog doma, jer brojni zakoni čekanju na donošenje.

"Narodi Federacije BiH od nas očekuju samo jedno - zakonska rješenja za bolji život. Zato promišljajmo interese onih koji su nas birali. Neka bolji život građana, njihova istinska jednakopravnost bude misija na kojoj ćemo djelovati u naredne četiri godine", rekla je Bradara.

Nakon imenovanja za potpredsjedavajućeg Doma Jasenko Tufekčić istakao je da smatra da Dom naroda treba oslikavati ravnopravnost i konstituivnost naroda koji žive u Federaciji BiH.

"Vjerujem da nećemo biti dupla kopija Predstavničkog doma, već da ćemo u suštini biti Dom naroda i pomoći da oba doma Federalnog parlamenta budu jedan dio da bi što bolje Federacija funkcionirala", kazao je Tufekčić.

Drugi potpredsjedavajući Doma iz reda srpskog naroda nije izabran jer Klub delegata srpskog naroda nije dostavio prijedlog za potpredsjedavajućeg Doma.

XS
SM
MD
LG