Dostupni linkovi

Vijeće ministara BiH o Akcionom planu za zaštitu od poplava


Vijeće ministara BiH razmatraće na sjednici u Sarajevu Prijedlog Akcionog plana za zaštitu od poplava i upravljanje rijekama u BiH za period 2014–2017. godina, čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Na predloženom dnevnom redu je i Izvještaj o realizaciji Odluke o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija za 2014. godinu za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u reagovanju na prirodnu nesreću izazvanu poplavama u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo odbrane BiH.

Najavljeno je i razmatranje Nacrta sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, sa Izvještajem o pregovorima radi zaključivanja navedenog sporazuma.

Pred ministrima će se naći i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije o saradnji u oblasti radijacione i nuklearne sigurnosti i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Australije o socijalnom osiguranju.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o odobravanju projekta nabavke i izgradnje objekata za regionalne centre i Centralnu kancelariju Uprave za indirektno oporezivanje BiH, te izgradnje i rekonstrukcije graničnih prelaza, kao i Informacija o implementaciji Aneksa “C” Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ.

Sjednica počinje u 11.00 sati, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

XS
SM
MD
LG