Dostupni linkovi

Pak: Nikolić završava platformu za Kosovo


Savjetnica predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića, Stanislava Pak Stanković izjavila je da je pri kraju izrada "platforme o Kosovu i Metohiji i da Srbija neće priznati Kosovo".

Pak Stanković je ukazala da Kosovo nije ništa uradilo na formiranju zajednice srpskih opština, a na pitanje novinara da li će Srbija morati da prizna Kosovo prije ulaska u EU, odgovorila je "ne, mi to nećemo učiniti".

Savjetnica predsjednika Srbije je u Jutarnjem programu TV Pink, takođe, rekla da bi Hrvatska sada trebalo da bude domaćin zvaničnicima iz Srbije, da su odnosi između Srbije i Hrvatske malo otoplili i da je politička stabilnost bitna i zbog investicija koje se očekuju.

Pak Stanković je istakla da ima više kandidata za upravljanje "Željezarom Smederevo" i da je sigurna da će biti izabrani najbolji.

Na pitanje o povratku biznismena Bogoljuba Karića, Pak Stanković je odgovorila da bi Karić, koji je prošao uspone i padove, trebalo kao svako, ko je bio meta napada da kaže šta ima i da se o tome izjasne pravosudni organi. Ako za to postoje elementi, treba da bude procesuiran, a ako ne, da bude oslobođen.

XS
SM
MD
LG