Dostupni linkovi

Šešelj: O zdravlju ni Hagu niti Vladi


Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da neće dostaviti nikakav lekarski izveštaj o svom zdravstvenom stanju Haškom tribunalu i vlastima u Srbiji.

"Članovima lekarskog konzilijuma zabranio sam da daju bilo kakve izveštaje vlastima u Srbiji i Haškom tribunalu o mom zdravstvenom stanju. Oni mogu da kažu novinarima sve što žele, ali vlastima u Srbiji i zvaničnicima Tribunala ništa", rekao je Šešelj za dnevni list “Politika” od srede.

Upitan da li smatra da je zahtev za njegovim povratkom u pritvor vid kažnjavanja Vlade Srbije zbog toga što neće da uvede sankcije Rusiji i planira sa njom zajedničke vojne vežbe ili zbog govora premijera Aleksandra Vučića povodom godišnjice NATO bombardovanja, lider radikala kazao je da to nije zbog tih razloga.

Prema njegovim rečima, Vučić "stalno pokušava da sebe stavi u prvi plan i to radi preko svih medija pod svojom kontrolom".

"Tek njegov govor pred Generalštabom nema nikakve veze sa zahtevom Haškog tribunala i mojim eventualnim hapšenjem", rekao je Šešelj uz ocenu da je predsedniku Vlade cilj "da ja što pre izađem iz Srbije kako bi se obračunao sa Srpskom radikalnom strankom".

XS
SM
MD
LG