Dostupni linkovi

U Kotor Varoši privođen mladić zbog Facebook komentara o Zvorniku


Jučer je u Kotor-Varoši uhapšen Sanel Menzil zbog komentara o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku koji je izvršio Nerdin Ibrić prilikom čega je ubio policajca Dragan Đurića

Kako su za Klix.ba potvrdili iz Stanice javne bezbjednosti u Kotor-Varoši, Menzil je u međuvremenu pušten. Iz policije nisu mogli saopštiti više detalja.

Menzil se kući vratio jutros oko 10 sati, a za Klix.ba je potvrdio da je uhapšen jučer oko 11 sati.

"Spavao sam u svojoj kući kada je policija uletjela i stavila mi lisice. Tek na pola puta prema stanici su mi natuknuli zbog čega me privode", kaže Sanel za Klix.ba.

Priveden zbog komentara na Facebooku koji je sam uklonio pola sata nakon objavljivanja. U komentaru je kritikikovo odluku da se u Federaciji BiH proglasi Dan žalosti zbog napada na policijsku stanicu u Zvorniku. U istom komentaru, osudio je sam čin Ibrića, ali je smatrao problematičnom činjenicu da 11. juli nije Dan žalosti u RS-u.

Ipak, sam je uklonio komentar nakon što je započela rasprava te drugi komentari koji su direktno odobravali napad na policijsku stanicu.

Prilikom hapšenja oduzeti su mu laptopi i hard diskovi. Menzil kaže kako su ga prilikom ispitivanja pitali o tome da li je "pripadnik vehabijskog pokreta".

O tome da li će biti dalje procesuiran, odlučit će nadležno tužilaštvo.

XS
SM
MD
LG