Dostupni linkovi

Oslobođeni Etiopljani stigli u Kairo


Grupa Etiopljana, kidnapirana u Libiji, stigla je danas na aerodrom u Kairu, pošto je u njihovom spasavanju učestovala egipatska vojska, izvijestili su danas egipatski državni mediji, pozivajući se na šefa države Abdela Fataha al-Sisija

Jedan od Etiopljana iz grupe, kao i libijski izvor, bacili su, međutim, sumnju na takav razvoj dogadjaja, navodeći da je Etiopljane držala libijska imigraciona služba, prenio je Reuters.

Egipatska državna televizija emitirala je snimak na kome predsjednik dočekuje oko 30 Etiopljana koji su stigli u prijestonicu Egipta vladinim avionom.

-Sisi je objavio tokom seminara vijest o uspjehu oružanih snaga u vraćanju etiopske braće koji su bili kidnapirani u Libiji - javila je egipatska državna agencija MENA.

Sigurnosni izvori su rekli da je egipatska obavještajna služba pružila libijskim vlastima informaciju koja im je pomogla u oslobađaju Etiopljana koje su držale oružane grupe u gradovima Derni i Misrati.

Jedan od Etiopljanina rekao je, međutim, da ih je držala libijska imigraciona služba, a njegove navode potvrdio je jedan libijski zvaničnik.

Ekstremisti lojani IS-u preuzeli su odgovornost za više napada na strance u Libiji ove godine, uključujući ubistva 21 egipatskog hrišćanina u februaru, prenosi Tanjug.

Masakr Egipćana podstakao je Sisija da naloži zračne napade na mete džihadista u Libiji, podsjetila je britanska agencija.

XS
SM
MD
LG