Dostupni linkovi

Pakistan: Šest mrtvih i 30 ranjenih u napadu bombaša samoubice


Bombaš samoubica aktivirao je eksploziv u utorak ujutro ispred vladine zgrade u plemenskom području na sjeverozapadu Pakistana, na granici s Afganistanom, pri čemu je barem šest osoba poginulo a tridesetak je ranjeno, izvijestile su mjesne vlasti.

Napad se dogodio u Džamrudu, u plemenskoj pokrajini Hiberu, gdje se pakistanska vojska već godinu dana bori s naoružanim islamističkim skupinama povezanim s lokalnim talibanima iz TTP-a, rekao je za AFP visoki mjesni dužnosnik Šabab Ali Šah.

Šest osoba, među kojima četvorica pripadnika postrojbe plemenske policije, poginulo je a 31 je ranjena, među kojima neki teško, dodao je taj dužnosnik. Zasad još niko nije preuzeo odgovornost za napad koji nosi oznaku jedne od brojnih struja pakistanskih talibana što se bore protiv civilnih i vojnih vlasti.

Pakistanska vojska je u junu 2014. povela veliku ofenzivu na talibanske baze u Sjevernom Vaziristanu, plemenskom području koje je više od deset godina baza brojnim džihadističkim grupama, a zatim je proširila zračne udare i na pokrajinu Hiber.

Za razliku od afganistanskih talibana koji napadaju NATO-ove snage i afganistansku vojsku, pakistanski napadaju simbole pakistanske vlasti. U tim napadima gine i velik broj civila.

XS
SM
MD
LG