Dostupni linkovi

Ivanović: Nisam kriv, kao ni ostali optuženi


Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović izjavio je da on i još četvorica Srba nisu krivi za dela za koja su optuženi.

Suđenje Ivanoviću i još četvorici Srba nastavlja se danas u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, saslušanjem svedoka odbrane nakon što je iskaze u dosadašnjem sudskom postupku dalo 55 svedoka tužilaštva.

"Ja očekujem samo da finiširamo i da potvrdimo ono što, čini mi se, nije više dilema ni za pravo ni za sudsko veće. Prosto, ja nisam kriv kao ni ova četvorica, ali to se sada mora dokazati u redovnom sudskom postupku. Teško, ali je svakako ostvarivo", rekao je Ivanović.

On je to izjavio novinarima jutros nakon što je izašao iz svog stana u Kosovskoj Mitrovici i nakon što se u pratnji Kosovske policije zaputio prma Osnovnom sudu da bi prisustvovao suđenju.

Ivanović po prvi put nastavak suđenja dočekuje iz kućnog pritvora u kojem se nalazi od 21. septembra kada je napustio mitrovičku bolnicu a nakon prethodnog višednevnog štrajka glađu.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

XS
SM
MD
LG