Dostupni linkovi

ARD pokazao Merkelovu sa čadorom na glavi


Nemačka televizija ARD je u emisiji "Beriht in Berlin" pokazala fotomontažu kancelara Angele Merkel sa crnim čadorom na glavi i miniaretima u pozadini.

Ovaj potez je na društvenim mrežama izazvalo puno kritičkih komentara i kritika da je televizija otišla predaleko i čak negativno iskoristila slobodu medija, prenose nemački mediji.

ARD je odlučno odbacio sve kritike da takvom formom izražavanja može doprineti rastu neprijateljske propagande protiv islama.

"Radujemo se kritikama i žalimo veoma što našu predstavu nemačkog kancelara neki nisu razumeli.... To je bilo u vezi sa temom emisije o vrednostima našeg društva. Moderator emisije je govorio o uspesima našeg zapadnog društva - slobodi mišljenja, slobodi medijia i ravnopravnosti. Te slobode odslikavaju se u formi naše predstave. Naravno, tom slikom smo želeli i da probudimo pažnju i polarizaciju..." saopštio je javni servis ARD, naglašavajući da oni, ipak, smatraju legitimnim takvu formu izražavanja i da odlučno odbaciju sve kritike da će takvim načinom doprineti rastu neprijateljske propagande protiv islama, prenose mediji.

U opštoj navali izbeglica na Nemačku, zbog čega se Merkelova našla na udaru političara i iz sopstvenih političkih redova i najnovijim procenama da bi se u Nemačkoj do kraja godine moglo naći i 1,5 miliona izbeglica, mediji postavljaju pitanja kako će to uticati na zapadne vrednosti nemačkog društva i da li je zemlja u stanju da se izbori sa tolikom lavinom ljudi.

XS
SM
MD
LG