Dostupni linkovi

Podgorica: Zbog prebijanja Martinovića saslušan komandant SAJ-a


U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici danas je u svojstvu svjedoka saslušan komandant Specijalne antiterorističke jedinice Radosav Lješković povodom prebijanja Milorada Mija Martinovića tokom protestnog skupa Demokratskog fronta, 24. oktobra u glavnim gradu.

Lješković je u Tužilaštvu saslušavan nešto više od sat vremena. On nakon saslušanja novinarima nije davao izjave.

Advokat Martinovića, Velibor Marković, koji je prisustvovao saslušanju komandanta SAJ-a, novinarima je saopštio da je Lješević tužiocu kazao da su njegovog branjenika pretukli pripadnici SAJ-a, ali njihov identitet nije saopštio.

Prema riječima Markovića Lješković Tužilaštvu u toku sjutrašnjeg dana treba da dostavi spisak svih angažovanih pripadnika SAJ-a, koji su 24. oktobra bili na radnom zadatku.

Ovim povodom Vrhovno državno tužilaštvo je zatražilo izvještaj i od direktora Uprave policije Slavka Stojanovića i načelnika Centra bezbjednosti Podgorica Jovice Rečevića.

Povod za hitno saslušanje komandanta SAJ-a je ignorisanje zahtjeva Tužilaštva za dostavljanjem spiska policajaca koji su napali Martinovića.

Kako su kazali iz Vrhovnog tužilaštva, zahtjevom je traženo da se dostavi pisani izvještaj o upotrebi sile, te da se identifikuju policajci koji su nanijeli povrede Martinoviću i oštetili njegov automobil.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva podsjećaju da je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran predmet povodom povređivanja Martinovića.

XS
SM
MD
LG