Dostupni linkovi

Vučić: Bosna i Hercegovina postaje sve važnija za Srbiju


Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (VMBiH) Denis Zvizdić poželio je dobrodošlicu premijeru Srbije Aleksandru Vučiću večeras na svečanom prijemu u hotelu Evropa u Sarajevu, povodom posjete delegacije Vlade Srbije i sutrašnje zajedničke sjednice VMBiH i Vlade Srbije.

Kako je Zvizdić naglasio, taj događaj doprinijet će daljem jačanju regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa, te stvaranju pretpostavki za jačanje ekonomskih odnosa.

Zaključio je kako je dalje jačanje ekonomskih odnosa dobra pretpostavka i za jačanje političkih.

Premijer Srbije je, nakon što se zahvalio na gostoprimstvu, naglasio da je ovaj događaj mnogo važniji za Srbiju i BiH i sve njihove narode nego poruka koju šalju Evropskoj uniji, jer je "ključno da se naši ljudi osjećaju bolje i sigurnije".

Vučić je naveo da je Srbija za BiH drugi trgovinski partner ali da će se "boriti" da BiH postane prvi te da BiH postaje sve važnija za Srbiju u koju sve više izvozi.

Na kraju je naglasio da dvije države imaju "čisti" interes, ali prije svega je potrebno da Srbi, Hrvati i Bošnjaci što prije shvate da moraju da žive zajedno.

XS
SM
MD
LG