Dostupni linkovi

Podgorica: Uhapšen član Pink Pantera


Član kriminalne grupe "Pink Panter" Rajko Čaušević (59) iz Podgorice uhapšen je zbog sumnje da je sa još dvije osobe opljačkao stan hrvatskog ambasadora Ivane Sutlić Perić u glavnom gradu Crne Gore.

Osim Čauševića, uhapšen je i mladić čiji su inicijali Š.M. (23) iz Podgorice, i obojici je određen pritvor, navode crnogorski mediji.

Stan hrvatskog ambasadora u Crnoj Gori obijen je prije desetak dana i tom prilikom ukraden je vrijedan unikatni nakit, koji je pronađen prilikom hapšenja osumnjičenih.

Š.M. i još jedna osoba, po instrukcijama i u pratnji Čauševića, upali su u stan ambasadora Hrvatske u Podgorici, obivši balkonska vrata.

Čaušević je označen kao vođa kriminalne grupe "Pink Panter", a nedavno je u razgovoru za podgorički "Dan" govorio o svojoj prošlosti, navodeći da je prvi put u Crnoj Gori završio u zatvoru sa samo 17 godina.

On kaže da je zatvorske kazne služio u Njemačkoj, Austriji, Luksemburgu, Italiji, Francuskoj, Španiji, Švedskoj, Holandiji, te da je posljednji put bio u zatvoru 2013. godine u Hrvatskoj.

Čaušević je potvrdio da je krao sve što je vrijedno, a posebno zlato.

"Pink Panteri" je ime koje je Interpol dodijelio međunarodnoj kriminalnoj grupi koja se bavi krađom nakita.

XS
SM
MD
LG