Dostupni linkovi

Prekid štrajka u Bijelom Polju nakon suspenizije ljekara


Očevi beba, koje su prošle godine inficirane u bjelopoljskom porodilištu, prekinili su štrajk glađu ispred Opštine oko ponoći, pošto im je pokazano rješenje o suspenziji ljekara.

Ljekari Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević suspendovani su odlukom direktorice bjelopoljske bolnice Biserke Bulatović, dok je doktor Tomislav Jeremić raskinuo radni odnos sa tom ustanovom.

Kako je saopšteno iz bjelopoljske bolnice, povodom pokrenutog krivičnog postupka protiv Jeremića, Puletića, Tahirović i Cimbaljević, od nadležnog Ministarstva je stigao stav da oni, i pored toga što su udaljeni sa rukovodećih mjesta direktora bolnice i načelnika odjeljenja, treba da budu udaljeni iz procesa rada koji obavljaju kao ljekari specijalisti.

“Tim povodom, donijeta su rješenja o suspenziji za tri ljekara, dok je Jeremić, koji se nalazi na liječenju, Upravi bolnice podnio zahtjev za prekid radnog odnosa zbog kontinuiranog i beskrupuloznog pritiska koji se vrši na ljekare i njihove porodice. Njegov zahtjev o prekidu radnog odnosa je prihvaćen”, saopšteno je iz bjelopoljske bolnice.

Ispred zgrade bjelopoljske Opštine od 10. novembra štrajkovali su glađu Slaviša Knežević, otac bebe koja je preminula uslijed infekcije, i očevi inficiranih beba Predrag Karišik, Eldin Salemović, kao i Vučić Rakonjac, koji su tražili da se suspenduju ljekari kojima se sudi zbog infekcije u Bolnici.

XS
SM
MD
LG