Dostupni linkovi

Breedlove: Crna Gora će jako brzo biti nova članica NATO


Zastave NATO saveza i Crne Gore
Zastave NATO saveza i Crne Gore

Glavni zapovjednik združenih snaga NATO saveza za Europu američki general Philip Breedlove izrazio je u srijedu u Podgorici uvjerenje da će Crna Gora "jako brzo" postati nova članica tog saveza.

Crna Gora je u decembru dobila poziv da se pridruži NATO savezu, a glavni tajnik Saveza Jens Stoltenberg nedavno je kazao da će pregovori o pridruženju početi u februaru 2016.

"Pridruživanje neće biti od koristi samo Crnoj Gori, nego i NATO-u, jer ćemo dobiti državu koja se pokazala kao primjer stabilnosti u ovom području“, rekao je Breedlove na zajedničkoj konferenciji za novinare s načelnikom Glavnog stožera Vojske Crne Gore Draganom Samardžićem, obrazloživši takvu ocjenu sudjelovanjem crnogorskih vojnika u NATO-ovoj misiji "Odlučna podrška" u Afganistanu.

Breedlove se u Podgorici sastao i s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem, kojem je kazao da je poziv za članstvo u NATO-u najbolji dokaz kvalitete dostignutih standarda i reformi koje je Crna Gora provela, a susreo se i s predjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem i premijerom Milom Đukanovićem.

XS
SM
MD
LG