Dostupni linkovi

Crnadak i Nuland razgovarali o reformama u BiH


 Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH
Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je u Vašingtonu sa pomoćnicom američkog državnog sekretara Viktorijom Nuland o nastavku podrške SAD reformskim procesima u BiH i putu ka članstvu u EU.

Crnadak je informisao sagovornicu o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH sa akcentom na napredak na putu evropskih integracija, potvrđujući da će aplikacija BiH za članstvo u EU biti predata 15. februara.

On je rekao da se očekuje nastavak proaktivne uloge SAD u BiH, te dodao da je interes BiH kontinuitet političkih kontakata na svim nivoima, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak je zahvalio američkom Kongresu na usvajanju Zakona o produženju roka važenja programa opšteg sistema povlastica, kojim se omogućava da robe proizvedene u BiH imaju povlašćen carinski tretman prilikom uvoza u SAD.

Danas, drugog dana posete SAD, Crnadak će imati sastanke sa visokim zvaničnicima Ministarstva odbrane i Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, a održaće i predavanje u Atlantskom savetu

Crnadak je juče prisustvovao 64. nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu čiji je domaćin bio američki predsednik Barak Obama.

XS
SM
MD
LG