Dostupni linkovi

Filmom braće Coen započeo 66. Berlinale


Filmom Joela i Ethana Coena 'Hail, Caesar!' otvoren je 66. Berlinski Filmski Festival na kojemu će do 21. veljače u desetak sekcija biti prikazano četiristotinjak filmova, većinom premijera.

Za Zlatne i Srebrne medvjede ove će se godine natjecati 18 filmova, a pet filmova glavnoga programa bit će prikazano izvan konkurencije.

U programu 'Panorama', tradicionalno usmjerenom na ostvarenja s jakim autorskim vizijama, bit će prikazan i film Zrinka Ogreste 'S one strane'. Na čelu međunarodnog žirija je Meryl Streep, a nagrade će biti dodijeljene 20. veljače.

Tijekom Berlinskog Filmskog Festivala uobičajeno se proda više od 330 tisuća ulaznica i ima oko pola milijuna posjetitelja, uz više od dvadeset tisuća gostiju te oko 3700 akreditiranih novinara iz osamdesetak zemalja.

Godišnji proračun Festivala je 23 milijuna eura, od čega 6,7 milijuna dobiva od njemačkog Ministarstva kulture i medija.

Pogledajte kakva je bila atmosfera na 'crvenom tepihu' kada su na otvorenje pristizale filmske zvijezde i mnoge poznate osobe iz svijeta showbusinessa.

XS
SM
MD
LG