Dostupni linkovi

U hramu SPC u Podgorici u petak veče anti NATO tribina


Hram Hristovog vaskrsenja Podgorica
Hram Hristovog vaskrsenja Podgorica

Vladika budimljansko-nikšićki Sprske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Joanikije, biće glavni govornik na anti-NATO tribini koja će biti organizovana u petak veče u kripti hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, saznaje Pobjeda u Demokratskom frontu.

Time je, kako piše list, Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori i zvanično postala učesnik anti-NATO kampanje.

Na tribini će govoriti vladika budimljansko-nikšićki Joanikije, otac Mijajlo Backović iz Bratstva pravoslavne omladine, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, general u penziji Mitar Kovač i predsjednik Mirovnog pokreta "Ne u rat, ne u NATO" Gojko Raičević.

Skup, kako je objavio sajt IN4S blizak Demokratskom frontu, organizuju Mirovni pokret "Ne u rat, ne u NATO" iz Podgorice i Evroazijski bezbjednosni forum iz Beograda, nevladina organizacija poznata po proruskim stavovima, kao i veličanju politike Slobodana Miloševića.

Vladika Joanikije, koji je uz mitropolita Amfilohija snažan protivnik NATO integracija, je nedavno saopštio "da je pozivnica za NATO kao petovjekovno ropstvo pod Turcima".

XS
SM
MD
LG