Dostupni linkovi

Srbija: Poziv na pripravnost zbog mogućih poplava


Nabujala Morava kod Čačka u martu 2016.
Nabujala Morava kod Čačka u martu 2016.

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u ponedjeljak 2. maja je zbog najavljenih velikih padavina, pozvala preduzeća i agencije iz svog resora da preduzmu preventivne mjere i budu spremni da reaguju u slučaju poplava.

S obzirom da usljed velikih padavina može doći do oštećenja saobraćajne infrastrukture, kao i objekata u izgradnji, Mihajlović je pozvala nadležna javna preduzeća i agencije da preduzmu sve plansko-preventivne mjere i budu spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije, navedeno je u saopštenju Kabineta potpredsjednice Vlade.

U resoru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su javno preduzeće "Putevi Srbije", "Koridori Srbije", željeznička preduzeća "Infrastruktura željeznica Srbije", "Srbija kargo" i "Srbija voz", Direkcija za željeznice, Saobraćajni institut CIP, Institut za puteve, Agencija za bezbjedost saobraćaja.

Posljednjih godina velike kiše su u više navrata nanijele ogromne štete u javnoj infrastrukturi kao i stambenim i porodičnim naseljima širom Srbije.

U martu ove godine kiša je takođe izazvala poplavu i štete u više mjesta u Srbiji.

XS
SM
MD
LG