Četvrtak, 02. april/travanj 2015, 09:46 CET

Bosna i Hercegovina

Sarajevo: Osumnjičeni priznao ubistvo policajca

FOTO: Midhat Poturović
FOTO: Midhat Poturović
Policija je uhapsila osumnjičenog za ubistvo policajca Muhidina Pivodića, čije je tijelo pronađeno 31. decembra u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Reljevo, rečeno je na u utorak pres-konferenciji povodom uspješne akcije policije Kantona Sarajevo. 
 
Utvrđeno je da se radi o Ć. A., rođenom 1989. godine u Sarajevu, nastanjenom na području opštine Ilidža koji je priznao ubistvo nakon čega je predat Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo. Uhapšeni je od ranije poznat policiji. Mediji navode da je riječ o Anelu Ćemi.
 
Prilikom hapšenja policijski službenici su kod Ć.A. pronašli i oduzeli ručnu odbrambenu bombu, M-75 -R, te mobilni telefon s pripadajućom karticom.
 
Policijski komesar Vahid Ćosić ovom prilikom je predstavnike medija obavijestio i o naoružanju pronađenom kod uhapšenog. 
 
Tako je u pretresu kuće i pratećih objekata, koju koristi osumnjičeni, na području općine Ilidža, pronađeno: vozilo s uočenim tragovima nastalih upotrebom vatrenog oružja, automatska puška, 1.138 komada metaka različitog kalibra, 19 okvira za automatsko oružje, dvije zaštitne maske (gas-maske), dva RAP-a s priborom za čišćenje i dvije metalne kutije za municiju. 
 
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac je na pres konferenciji čestitao i zahvalio pripadnicima policije Kantona Sarajevo, ali i građanima i medijima. 
 
Ovom prilikom je apelovao na veću kontrolu ilegalnog i legalnog naoružanja i osoba koje ga posjeduju. 
 
Pećenac je istakao da zbog činjenice da Sarajevom slobodno hoda 350 procesuiranih, a u BiH 1.200, BiH mora imati strožu kontrolu kad se govori o naoružanju i drugim aspektima koji ugrožavaju sigurnost. 
 
Istakao je da ulaganje u sigurnost "nije luksuz". 
 
O motivima ubistva policajca, Pećanac i Ćosić nisu htjeli davati komentar, uz obrazloženje da je to stvar Tužilaštva. 

Nastradali policajac je osiguravao pravoslavnu crkvu Hram Svetog Nikolaja. Pećanac je negirao mogućnost vjersko-nacionalnih motiva zločina. 
Ovaj forum je zaključen
Sortiranje komentara
Komentari
     
Ime: B
01.01.2013 18:17
Pogledajte sta ovdje pise: "Uhapšeni je od ranije poznat policiji."

A onda kada citate dalje onda pise i da je kod osumnjicenog pronadjeno ovo: "...automatska puška, 1.138 komada metaka različitog kalibra, 19 okvira za automatsko oružje, dvije zaštitne maske (gas-maske), dva RAP-a s priborom za čišćenje i dvije metalne kutije za municiju."

Pa ako je bio poznat policiji sto mu dozvolise da se tako naoruza.
Odgovor

Ime: Anonimni posjetilac
02.01.2013 19:01
Dobro si primijetio. Apsurd do apsurda. U normalnoj drzavi, ako je neko poznat policiji, taj ne bi mogao imati navedeni arsenal oruzja. 1.138 metaka je arsenal za front.
Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Budvai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Budve. Voditelj i moderator je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.