Dostupni linkovi

Poginuo pilot u nesreći ruskog vojnog helikoptera


Pad ruskog vojnog helikoptera
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:30 0:00

Pad ruskog vojnog helikoptera

U nesreći vojnog helikoptera Mi-28 N kod Rjazana u Rusiji jedan pilot je uspeo da se katapultira dok je drugi pilot poginuo, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane, javila je televizija Russia Today (Raša tudej). Stanje preživelog pilota je dobro, navodi se u saopštenju.

Nešto više detalja otkrio je general Viktor Bondarev, komandant ruskog vazduhoplovstva, u izjavi agenciji Ria novosti

"Zapovednik letelice je poginuo, preživeo je drugi pilot. Prema njegovim tvrdnjama kvar na helikopteru uzrokovao je nesreću”, prenela je njegove reči ruska agencija.

Letelica nekoliko sekundi pre pada
Letelica nekoliko sekundi pre pada

Vojni helikopter Mi-28N srušio se dok je izvodio akrobatske detalje koji su bili deo takmičenja u sklopu prve "vojne Olimpijade" u Rusiji.

Dok su izvodili akrobatski deo svog nastupa, piloti vojnog aktrobatskog tima Berkuti (Zlatni orlovi) u trentuku su izgubili kontrolu nad leteliciom i brzo počeli da poniru sa strane. Letelica je počela da se vrti oko svoje ose i potom se survala na zemlju.

Navodno je nesreća izazvana zbog kvara na opremi ovog vojnog helikoptera. Helikopter se srušio u šumu u blizini piste i odmah je buknuo u plamen po padu na zemlju. Vatrogasci su brzo reagovali i odmah ugasili vatru. Vojni helikopter je potpuno uništen.

Međunarodni aeromiting "Aviadarts-2015" otvoren je u Rusiji kao deo vojnih igara, koje neki nazivaju i "prva svetska vojna Olimpijada" ranije ove nedelje.

Sva takmičenja na ovom događaju su suspendovana do daljeg.

XS
SM
MD
LG