Dostupni linkovi

Beograd: Spašena oteta dvogodišnja devojčica


Kola otmičara
Kola otmičara

Dvogodišnja devojčica koja je oteta u petak oko 13 časova u beogradskom naselju Braća Jerković, pronađena je nakon dva sata policijske potere, a otmičari su uhvaćeni. Informacije koje su mediji objavili ubrzo po otmici, potvrdio je šef policije Nebojša Stefanović:

"Imali smo monstruozno delo na Voždovcu, dvogodišnje dete oteto je i istrgnuto iz ruku majke. Policija je odmah krenula u poteru, imali smo dobre informacije i brzo smo reagovali, saobraćajna policija je uočila vozilo na auto putu i odmah su angažovani presretač i helikopterska jedinica", rekao je Stefanović.

Ministar je objasnio da je presretač sustigao vozilo i da je policija privela i uhapsila otmičare, a da je, na sreću, dete nepovređeno.

Govoreći o uhapšenim otmičarima, Stefanović je naveo da policija za sada ima samo podatke iz njihovih pasoša i da se utvrđuje da li su te isprave verodostojne ili su falsifikovane.

"Tokom potere policajci su primetili da su otmičari u jednom momentu pokušali da bace dete, preko ograde, pored auto-puta i da nastave kretanje dalje. Srećom brzom intervencijom policije, koja ih je na vreme sustigla i opkolila izbegnut je najstrašniji scenario i dete je živo i nepovređeno", naglasio je Stefanović.

Prethodno su mediji javili da su oko podneva mladić i devojka zaustavili na ulici ženu i oteli joj dete iz ruku, a zatim pobegli u automobilu marke BMW serije 5 sive boje. Reporter RTS-a sa lica mesta, sa naplatne rampe Šimanovci, javio je da je muškarac pokušao da pobegne iz auta noseći dete u rukama, a da ga je policija sustigla kod zaštitne ograde auto-puta.

Uhapšeno troje francuskih državljana

Uhapšeno troje francuskih državljana
Francuski državljani koji su oteli devojčicu u Beugrdu su imali originalne francuske pasoše i od ranije su poznati francuskoj policiji, izjavio je srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović za RTS. Kako je saopštio MUP uhapšeno troje francuskih državljana zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo trgovine ljudima. Uhapšeni su M. S. (45), S. A. G (50) i Š. E. K (25).

Policija je inače ubrzo nakon otmice pozvala građane da informacije o tom događaju ili vozilu kojim je devojčica odvezena, prijave na broj 192 ili najbližoj policijskoj stanici. Objavljena je i fotorafija deteta.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

"Otmica deteta u beogradskom naselju Braće Jerković uzbudila je celu javnost Srbije. Ponosan sam na reakciju države i čestitam ministru unutrašnjih poslova i policiji na hitroj i efikasnoj akciji", navedeno je u saopštenju.

XS
SM
MD
LG