Dostupni linkovi

Ubijen bivši Arkanov telohranitelj


Mesto ubistva
Mesto ubistva
Muškarac R. R, rođen 1962. godine, ubijen je u sredu u pucnjavi u Zvečanskoj ulici u Beogradu, potvrđeno je za RSE u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Kako prenose mediji iz više izvora, radi se o Radetu Rakonjcu, nekadašnjem telohranitelju Željka Ražnatovića Arkana, ubijenog komandanta Srpske dobrovoljačke garde, i bliskom prijatelju Luke Bojovića, koji je u Srbiji optužen za naručivanje ubistava. Kako navode u MUP-u, u kafiću koji se nalazi u broju 60 u Zvečanskoj ulici iz vatrenog oružja ranjene su tri osobe, a Rade Rakonjac ubrzo je preminuo od posledica ranjavanja.

Nada Macura, iz beogradske Hitne pomoći, rekla je za RSE da je odmah po pozivu u 11.37 lekarska ekipa izašla na lice mesta.

„Dobili smo poziv za Zvečansku 58-60 da je u kafiću Mariki došlo do pucnjave. Jedna muška osoba, malo starija od pedeset godina, zadobila je najmanje pet ustrelnih rana u vrat. Njega je ekipa Hitne pomoći zbrinula na licu mesta, započela reanimaciju i prevezla na Vojno medicinsku akademiju. Druga lekarska ekipa zbrinula je drugu mušku osobu staru oko šezdeset godina. On je imao prostrelnu ranu desne potkolenice i takođe je prebačen na VMA. Za ostale povređene, još jednog ili navodno dvojicu, nemam informaciju jer su najverovatnije prevezeni do Urgentnog centra privatnim vozilom.“
Zapaljeni automobil posle ubistva Radeta Rakonjca
Zapaljeni automobil posle ubistva Radeta Rakonjca
Kako sa lica mesta javlja Radio televizija Srbije, Rade Rakonjac sedeo je u kafiću nedaleko od stadiona Partizana sa dvojicom muškaraca kada je nepoznati napadač sišao niz stepenice preko puta lokala i zapucao na njih. Nekoliko minuta kasnije u ulici Radovana Simića Cige, ispred broja 42, eksplodirao je automobil marke "alfa romeo" iz kog su prethodno izašla dvojica mladića. Pretpostavlja se da su ova dva događaja povezana. Pojedini mediji javljaju da su u pucnjavi ranjeni i Stojan Novaković Cope i Goran Ristanović. Za Novakovića se navodi da je takođe bio blizak prijatelj Željka Ražnatovića, dok je Ristanović nekadašnji košarkaš a sada sportski menadžer.

Kako su za RSE rekli u MUP-u, policija intenzivno traga za osobom koja je pucala. Na ulicama Beograda tokom dana bile su primetne brojne policijske patrole, a pripadnici MUP-a na raskrsnicima pretresali su vozila u potrazi za počiniocem.

Rade Rakonjac privođen je u akciji “Sablja” u istrazi ubistva predsednika Vlade Srbije Zoran Đinđića. Tada je u martu 2003. srpska vlada sopštila da su "iz Arkanove grupe" u pritvoru zadržani Rade Rakonjac i Stojan Novaković zvani Cope. Rakonjac je u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi imao čin pukovnika, a njegovo ime pominje se u plavoj i u beloj knjizi crnogorske i srpske policije o kriminalnim klanovima. Zvanično, Rade Rakonjac nikada nije osuđivan.
XS
SM
MD
LG