Dostupni linkovi

Bački Vingoradi: U svađi migranata jedan ubijen


Migranti u blizini srpsko-mađarske granice, juli 2015. ilustracija
Migranti u blizini srpsko-mađarske granice, juli 2015. ilustracija

U sukobu dve grupe migranata u Bačkim Vinogradima u ponedeljak rano ujutro državljanin Avganistana je ubijen, dok su dvojica zadobla teške telesne povrede, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Na mestu događaja je tužilac Višeg javnog tužilaštva u Subotici i pripadnici MUP u Subotici, a uviđaj je u toku, navodi se u saopštenju.

Povređeni su smešteni u bolnici, a prema za sada nezvaničnim informacijama, u sukobu, u kojem su korišćeni noževi, jedan muškarac je uboden u levu nadlakticu i levi kuk.

Uzrok tragedije je, kako je saopštila policija, svađa nekoliko Avganistanaca koji su nameravali da pređu u Mađarsku na ovom potezu, sa srpske strane. Kako nezvanično saznaje RSE osumnjičeni za ubistvo su navodno uspeli da pređu granicu.

Prema rečima meštana, do sada se oko Bačkih Vinograda na srpskoj strani i Ašothaloma na mađarskoj, nisu događali incidenti iako kroz ova mesta mesecima u nazad dnevno prođe na stotine migranata.

Uopšte ovao je prvi incident posle dve godine. Slično se tada dogodilo na gradskoj deponiji gde su migranti boravili, a kada se, na sreću bez tragičnih posledica, sukobilo nekoliko Pakistanaca.

XS
SM
MD
LG