Dostupni linkovi

Zahtjev da se kazne organizatori skupa navijača Albanije


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta, Emilo Labudović je tokom zasjedanja Skupštine u srijedu zahtijevao da nadležni državni organi reaguju i kazne organizatore skupa navijača Albanije koji su u utorak uveče u Ulcinju, Plavu i Tuzima, nakon prekida meča Srbija – Albanija, slavili noseći albanske zastave.

"Mislim da bi bilo krajnje neophodno da se Skupština izjasni u vezi sa incidentom koji se desio sinoć u Ulcinju kada je značajan broj gradjana Ulcinja organizovano izašao na ulice i podržao incident koji se desio u Beogradu, a koji je izbio povodom političke provokacije javnim prikazivanjem 'Velike Albanije' koja, htjeli mi to da priznamo ili ne, uključuje i značajan dio teritorije Crne Gore."

Potpredsjednik parlamenta, Branko Radulović je rekao da je saglasan sa inicijativom.

"Iniciraću sjednicu Kolegijuma i tražiti od pravosudnih organa da sve preispitaju."

U medjuvremenu je u Tuzima sa većinskim albanskim stanovništvom došlo do fizičkog obračuna. U tuči koja se dogodila u srijedu ujutro u tuškoj gimnaziji povrijedjeno je više osoba. Sve je počelo slavljem učenika albanskih odjeljenja da bi prilikom susreta sa djacima nealbanskih odjeljenja došlo najprije do verbalnog sukoba, a potom i tuče. Uprava škole je pozvala roditelje, ali umjesto da se smiri, situacija je eskalirala fizičkim obračunom familija učenika.

Direktor Urgentnog centra, Vladimir Dobričanin je radiju Antena M potvrdio da je povrijedjenim učenicima, njihovim roditeljima i rodjacima ukazana pomoć ali da se radi o lakšim povredama.

Policija je notirala izjave aktera tuče, a nadležni tužilac će, eventualno, preduzeti dalje mjere.

Funkcioner vladajuće DPS, Luidj Škrelja kaže da se sve desilo u Srbiji, te da bi trebalo izbjeći miješanje u stvari druge države.

"Bez obzira što nekontrolisani izlivi emocija s bilo koje strane mogu da proizvedu negativnu atmosferu, ja smatram da je to prošlo i da se to više neće desiti."

Predsjednik Gradjanske inicijative i bivši poslanik, Vaselj Siništaj smatra da neko pokušava da prenese tenzije na prostor Crne Gore, a da se u Ulcinju samo slavio neriješen rezultat utakmice.

Predsjednik Opštine Tuzi, Abedin Adžović kaže da dogadjaj ne treba upotrebljavati u dnevno političke svrhe.

"Svjedoci smo da se slični ekscesi dogadjaju, manje-više, u svim školama u Podgorici."

XS
SM
MD
LG