Petak, 06. maj/svibanj 2016, 18:53 CET

  Teme dana


  Video

  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  Čišćenje 'crvenog' Skopljai
  X
  06.05.2016
  Tragovi protesta pristalica opozicije od četvrtka naveče u Skoplju polako nestaju. Radnici gradske čistoće uklanjaju sa Trga Makedonija ostatke crvene boje kojom su opozicionari bojili grad u znak sjećanja na ubistvo Martina Neškovskog 2011. godine.

  Perspektiva

  Video "Perspektiva": Druga epizoda – Podgorica

  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

  Stranica Prespektive

  Video Kreativna mreža vraća kući

  Poslovna se prilika ne nalazi, nego stvara. Postati poduzetnikom danas ne podrazumijeva nužno vlastita financijska ulaganja, rješavanje administrativnih barijera i gradnju objekata. U sarajevskom Networksu, kreativni mladi poduzetnici imaju priliku pokrenuti biznis, uz uvjet da imaju dobru ideju.

  Stranica TV Liberty

  Multimedija

  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  Pakistanci veoma zainteresovani za BiHi
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  Marija Arnautović , Midhat Poturović , Alen Fukelj
  05.05.2016
  Ambasador Bosne i Hercegovine u Pakistanu, Nedim Makarević, u intervjuu RSE govori o diplomatiji koja vodi do uspješne ekonomske saradnje, odnosima BiH i Pakistana, te životu u državi u kojoj je već dvije i po godine ambasador.
  Video

  Video Pakistanci veoma zainteresovani za BiH

  Ambasador Bosne i Hercegovine u Pakistanu, Nedim Makarević, u intervjuu RSE govori o diplomatiji koja vodi do uspješne ekonomske saradnje, odnosima BiH i Pakistana, te životu u državi u kojoj je već dvije i po godine ambasador.
  Video

  Video Skoplje: 'Šarena revolucija' zahtijeva promjene

  Posljednji prosvjed u makedonskoj prijestolnici Skoplju okupio je oko 2.000 ljudi koji se bune zbog vladine korupcijske afere. Prosvjednici su 4. svibnja marširali do Državne izborne komisije na čiju su fasadu bacali boje.
  Video

  Video Beograd: Obeležena godišnjica Titove smrti

  U Kući cveća na Dedinju, večnom počivalištu bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita - građani iz cele bivše Jugoslavije okupili su se danas da obeleže 36. godišnjicu Titove smrti.
  Video

  Video 'Baka' gimnastičarka, olimpijska rekorderka

  "Zovu me baka", kaže 40-godišnja gimnastičarka iz Uzbekistana Oksana Čusovitina. Uspjela je da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Riju i to će biti njeno sedmo učešće na ovom takmičenju. Prvu medalju na Olimpijskim igrama osvojila je u vrijeme kad njene današnje rivalke nisu bile ni rođene.
  Fotogalerija

  Fotogalerija Sarajevo: Obilježeno 36 godina od smrti Tita

  U Sarajevu je povodom 36. godišnjice smrti Josipa Broza Tita ispred njegovog spomenika u parku kampusa Sarajevskog univerziteta upriličena ceremonija odavanja počasti i polaganja cvijeća. Građani Sarajeva su u 15:05 odali počast Titu, dugogodišnjim predsjedniku SFRJ.
  Video

  Video Amanpour pozvala na oslobađanje Ismajilove

  CNN- ova vanjskopolitička urednica Christiane Amanpour pozvala je vladu Azerbejdžana da oslobodi istraživačku novinarku Hatidžu Ismaijlovu. Amanpour je govorila u ime zatvorene novinarke Radija Slobodna Evropa na Svjetskom danu slobode medija u Helsinkiju.
  Video

  Video Insajder i RSE zajedno – odgovorno novinarstvo

  Od 3. maja, svakog utorka na TV N1 počinje emitovanje nove emisije „Insajder bez ograničenja“, koju potpisuje i Radio Slobodna Evropa. O kakvom projektu je reč govori za naš program urednica produkcije Insajder Brankica Stanković, novinarka koja je dobila veliki broj međunarodnih i domaćih nagrada.
  Fotogalerija

  Fotogalerija Sjećanje na poginule vojnike JNA u Dobrovoljačkoj

  Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća boračka udruženja i članovi porodica iz RS obilježili su 24. godišnjicu stradanja vojnika JNA u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu. U bivšoj Dobrovoljačkoj ulici, danas Ulici Hamdije Kreševljakovića, u koloni JNA koja je napuštala grad 3. maja 1992 godine, prema navodima Tužilaštva BiH, ubijeno je sedam, a povrijeđeno 14 osoba.
  Video

  Video Corax o "Fenomenologiji zarđale kašike"

  Predrag Koraksić Corax, jedan od najpoznatijih karikaturista sa ovih prostora i saradnik Radija Slobodna Evropa, nedavno je objavio novu zbirku radova pod imenom „Fenomenologija zarđale kašike“. Corax pokazuje kako je zarđala kašika od simbola radikalskih ratnih zločina postala novi atribut.
  Video

  Video Njujork: Srpsku pravoslavnu crkvu progutao požar

  Vatrogasci su nekoliko sati gasili požar koji je izbio u crkvi Svetog Save na Menhetnu u noći 1. na 2. maj. Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama, ali je materijalna šteta na crkvi staroj 160 godina velika. (Reuters)

  Programi

  Poslušajte

  Najpopularnije

  Infografike

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Rusko zlato - na dopingu

   

  Kviz

  Pitanje sa slike

  Kviz: Đurđevdan, Tito, bicikl, Washington...

  Prethodni kvizovi

  Ukidanje viza: Kosovski pasoši poželjni i na severu

  Najnoviji komentar (8 ukupno)

  Imer: Republika Srbija,bi trebala uskoro da podnosi zahtev za prijem u UN,jer,nemoguce da ona ... Dalje/More

  Kosovo primljeno u UEFA

  Najnoviji komentar (38 ukupno)

  hrkljus : "Kosova je nezavisna i nedjeljiva drzava..."
  Ja znam sta je Kosovo al ne znam ... Dalje/More

  Ko ne želi državu, ne želi ni pjevanje himne

  Najnoviji komentar (5 ukupno)

  hrkljus : A sta mislite o "Moja kobila Suzi šesto šeće po pruzi" od Dzimi ... Dalje/More