Naredna emisija

Rasprava o Kosovu  pred licem pravde  slucaj ganicna vratima evropeRadovan Karadzic   map map map facebook twitter

Forum

MILORAD PUPOVAC ONLINE

16.04.2007

Milorad Pupovac najistaknutiji je političar srpske zajednice u Hrvatskoj posljednjih petnaestak godina. Aktualni potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke, zastupnik u Saboru sa još dvojicom stranačkih kolega u koaliciji sa HDZ-om, rođen je 1955. godine u Ceranju Donjem, selu nedaleko Benkovca, u najsiromašnijem dijelu dalmatinskog zaleđa. Za vrijeme studija filozofije i lingvistike u Zagrebu jedno vrijeme se izdržava kao tramvajac. Nakon diplome ostaje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao nastavnik. Koncem osamdesetih Milorad Pupovac angažira se u vjerojatno jedinoj alternativnoj političkoj grupi jugoslavenske provenijencije – Udruženju za jugoslavensku demokratsku inicijativu. Od proljeća 1990. do jeseni 1991. godine sa malobrojnim sumišljenicima mjesecima krstari po etnički miješanim dijelovima Hrvatske, zagovarajući dijalog, a ne oružje. U prvoj polovici devedesetih Pupovac je suosnivač Srpskog narodnog vijeća i Srpskog demokratskog foruma, organizacija aktivnih u artikuliranju interesa i zaštiti manjinskih prava srpske zajednice u Hrvatskoj. Zbog svojim istupa i stavova često je bio predmeti oštrih napada sa desnog krila hrvatske politike. Godine 1995. ulazi u Sabor na listi Akcije socijaldemokrata Hrvatske, a od 2000. do danas na listi Samostalne demokratske srpske stranke. Predsjednik je saborskog Odbora za međuparlamentarnu suradnju.

Ovaj forum je zaključen
Sortiranje komentara
 Prethodni   Naredni 
Komentari stranica of 3
Ime: marko.roknic@zg.optinet.hr
23.04.2007 12:08
Pupovac je postao nacionalno osvješten kada je shvatio da od toga može dobro živjeti. Bivši ujdijevac već je 15 godina profesionalni Srbin. I njemu pripadaju ne male zasluge što je srpsko pitanje u Hrvatskoj Tuđmanovski riješeno.
U svemu je najgore, kada je o Srbima riječ, što je poslije Tuđmana Milorad Pupovac, zbog čega je njegov angažman na Kosovu od strane ORSS-a čisti cinizam i poruka.
Odgovor

Ime: Moderator
23.04.2007 12:08
E crni Marko! Ništa ti ne naučiš ni kad odeš za tuđom suknjom ni kad odeš za tuđom moći!

Ime: Bivsi ujdijevac
22.04.2007 17:14

Dragi Milorade,

Srdacne pozdrave, zelje za dobrim zdravljem i neizmjernom energijom.
Sretno!

Ajsa Nalic
Ottawa
Odgovor

22.04.2007 17:14
Ottawa
Draga Ajsa,
Neizmjerno mi je drago što se javljaš!
Hvala!

Ime: Vlaho
22.04.2007 06:42
Vladimir Seks, nedavno je od grupe prognanih Dubrovcana, koji sada zive van Hrvatske, optuzen da je kao javni tuzilac 1992 godine mijenjao srpske civile iz Dubrovnika za uhapserne hrvatske bojovnike. Neki su ljudi od batina umrli, neki su ostali invalidi. Oni koji sdu prezivjeli do danas, optuzuju Seksa kao glavnog igraca u tom ratnom zlocinu (jer po Zenevskoj konvenciji, to jeste ratni zlocin).
Hocete li kontaktirati te ljude i pokrenuti proceduru za odgovornost predsjednika Sabora, koja uz pravdu znaci i satisfakciuju za protjerane Dubrovcane, Srbe i Hrvate, antihdzovske orjentacije.
Dubrovnik je procentualno etnicki najocisceniji hrvatski grad zahvaljujuci vasem koalcionom partneru HDZ-u/

S postovanjem i pozdravom,

Dubrovcanin u egzilu
Odgovor

22.04.2007 06:42
Dragi KakogodVlaho,
To što vjerujem u obnovu normalnih odnosa između Hrvata i Srba, to ne znači da nemam oči i uši. Ja vjerujem u jedno:što više budemo slobode stvorili, to će više biti pravde. Ja živim i radim za tu slobodu. Što se mene tiče, ja sam spreman i primiti i saslušati one koji su spremni govoriti o svojem stradanju u Dubrovniku. Zato imam dovoljno slobode.

Ime: BIH (kazu da sam balija)
21.04.2007 20:03
Gospodine PUPOVAC,
predpostavljao sam da ce Vas vecina Vasih sunarodnika ignorisati.Najbitnije je da Vi znate sta radite a za podrsku nije bitno.
Najljepsi pozdravi.

Odgovor

21.04.2007 20:03
Vi ste očito naša raja! Iz zemlje koju volimo.

Ime: Zna se - HDZ
21.04.2007 19:16
Koje opipljive ustupke su Vasi glasaci dobili Vasom odlukom da podrzite sadasnju Sanaderovu vladu?

Odgovor

21.04.2007 19:16
Ne radi se ustupcima već o onom što je ljudima pripadalo, a bez čega su ostali: pravo na povratak, pravo na povratak imovine, pravo na obnovu kuća, pravo na predstavljenost i preuzimanje odgovornosti za svoje sredine, pravo na normalnu životnu atmosferu i mnogo toga drugog. Istina za mnoga se prava tek treba izboriti, kao što je stanarsko pravo, konvalidacija radnog staža i zapošljavanje u državnim službama ili kao što su izgubljena mirovinska prava. Ne stajemo.

Ime: Marinko Rokvic iz Dzemahirije
19.04.2007 13:16
Evo citam ove poruke pa se pitam ja svakakog naroda boze sacuvaj. Ja mislim da Milorad Pupovac nije podlego Raskovicevoj i Karadzicevoj politici. Vijerujem da su svi pravoslavci hladnih glava odbacili svoje fasisticke vodje da bi danas veseliju "pesmu pevali" pijesmu pijevali. Sta ces kad su mislili da ih Raskovic, Karadzic i Milosevic vode u RAJ.

Ime: Nikola ; venir@eunet.yu
19.04.2007 06:33
Gospodine Pupovac,
Izuzetno cenim Vase dobronamerno angazovanje oko Kosova.
Sa desetak kolega- novinara iz Srbije i sa Kosova, Srba i Albanaca pokusavamo vec tri- cetiri godine izdajemo mubligaciju- magazin DIJALOG ZA KOSOVO, na srpskom i albanskom jeziku. Ne ide lako...
Zeleo bih da Vas detaljnije upoznam sa ovim nasim medijskim projektom...Da se eventualno sretnemo kada sledeci put budete u Beogradu?
Molim Vas da mi posaljete vasu e-mail adresu...
S postovanjem
Nikola Radas, novinar
( e-mail: venir@eunet.yu)
Odgovor

19.04.2007 06:33
Moja adresa: mpupovac@sabor.hr

Ime: Susnjar susnar@gmail.com
18.04.2007 22:13
Postovani Gospodine Pupovac!

Ja sam u Hrvatskoj Srbin Beskucnik. Naime oduzet mi je jedini stan u kojem sam zivio u Plaskom na adresi
Novo Naselje 112/5
47304 PLaski

Da li biste mi mogli uciniti uslugu da upitate predsjednika Sanadera kao i gospodina Stipu Mesica ukoliko bi mi dozvolili da se kampiram ispred HRVATSKOG SABORA.

Imate moj e-mail pa mi se javite. U medjuvremenu ja cu im kao i zupaniskoj vlasti Zagreba isto poslati molbu da mi dozvole da se ukampiram.

Odgovor

18.04.2007 22:13
Javit ću Vam se. Javite se i Vi meni na adresu: mpupovac@sabor.hr

Ime: Djoko susnar@gmail.com
18.04.2007 16:57
Postovani Gospodine Pupovac!

Meni stvarno nije jasno od kuda vam pravo da se mjesate u politicka pitanja Srba iz Kosova? Vi niste sa Kosova, ne govorite Albanski, jedino ste se pokazali kao dobar Zagrebacki pupet. Ne govorim da vam je pozicija bila jednostavna i neko je morao obavljati posao u Hrvatskoj koji vi radite.

Ali od kud vi vucete pravo da politicki djelujete Na Kosovu?
Odgovor

18.04.2007 16:57
Gospodine Šušnjar,
Vidim da Vam nije poznato što radim na Kosovu. Možda jednog dana saznate. Dotada Vam želim svako dobro.

Ime: UJDI Zagreb 1989
18.04.2007 07:40
postovani gosp. pupovac,

jedno pitanje u vezi 1989 osnovanog UJDI-a (udruzenje za jugoslovensku demokratsku inicijativu) u zagrebu a kojeg ste i vi bili supotpisnik/suosnivac. da li mozete napisati sta ste u to vrijeme mislili t.j. smatrali kakva ce da bude buducnost sada bivse drzave. sta je UJDI zahtjevao? da li je UJDI mogla biti neka alternativa? ili je to bio samo koncept jugoslavensko orijentirani intelektualaca, ponajvise iz zagreba ali i iz beograda, sarajeva itd. znaci malog kruga ljudi koji nisu imali nikakvih utjecaja na drustvena dogadjanja ali su ipak nesto pokusavali. kako danas gledate na ujdi ?

srdacan pozdrav iz sydneya,
frane
Odgovor

18.04.2007 07:40
UJDI je nestranačka i nezavisna organizacija koja je ootvorila prostor demokratizacije. Nakon njega osnovane su prve stranačke organizacije. Mnogi smo bili i ostali jugoslavenske orijenatcije, ali smo se prije svega zalagali za demokratizaciju, protiv nacionalizma i protiv rata. Uskoro će 20godina od osnivanja UJDI-a. Nadam se da ćemo se mi njegovi osnivači okupiti i da nećemo imati teškoća pogledati jedni drugima u oči. Vjerujem da ćemo imati štošta reći o proteklih 20 godina. Srdačan pozdrav i Vama.
 Prethodni   Naredni 
Komentari stranica of 3

Izbor urednika

SLOBODNA EVROPA VIDEO

Povratak (IV) Video

Posljednja od četiri priče koje realizuje Institut za ratno i mirnodopsko izvještavanje u saradnji sa radiom Slobodna Evropa, (IWPR, RSE) - o povratku u Nišiće, selo u blizini Sarajeva. (Šuhreta Duda Sokolović i Faruk Sokolović)

Banke budućnosti Video

Medicina je ušla u novu eru liječenja matičnim ćelijama koje za svoje potomstvo možete sačuvati i za narednih 20 godina. (Žana Kovačević)

Više multimedijalnih sadržaja

Aktuelno