Naredna emisija

Rasprava o Kosovu  pred licem pravde  slucaj ganicna vratima evropeRadovan Karadzic   map map map facebook twitter

Forum

ČEDOMIR JOVANOVIĆ ONLINE

27.05.2007

“Moj sukob s prošlošću” je knjiga, ali na neki način i politička platforma Čedomira Jovanovića, dramaturga, novinara i političara. Kao dvadesetpetogodišnjak vodio je studenstke proteste 1996./1997., zbog Miloševićeve izborne krađe, da bi četri godine kasnije, u dramatičnim noćima hapšenja, sa njim pregovarao o predaji. Bio je blizak saradnik Zorana Đinđića, čiju političku zaostavštinu afirmiše kroz svoju Liberalno-demokratsku partiju (LDP), tvrdeći da se Demokratska stranka, kohabitacijom sa Vojislavom Koštunicom, odrekla Djinđićeve vizije. Jovanović ističe da nedavno izricanje presude ubicama Zorana Ðindića nije kraj borbe za istinu o ovom ubistvu. On smatra da je neophodno otkriti političku pozadinu ubistva premijera koji je Miloševića poslao u Hag i krenuo putem radikalnog raskida sa Miloševićem nasleđem. Jovanović zastupa mišljenje da Kosovo treba da samostalno gradi svoju budućnost, što je suprotno većinskom stavu u Srbiji. Zbog toga, ali i zbog beskompromisnog zalaganja za hapšenje haških optuženika, politički protivnici smatraju Jovanovića izdajnikom i stranim plaćenikom. No, i pored tih optužbi i oštre medijske kampanje, koju protiv Jovanovića vode mediji bliski nacionalističkoj desnici, Jovanović je na poslednjim parlamentarnim izborima uspeo da svoju stranku uvede u Skupštinu Srbije. Izbornu kampanju je vodio pod sloganima “Od nas zavisi” i "Realna politika bez mitologije i prošlosti".

Ovaj forum je zaključen
Sortiranje komentara
 Prethodni   Naredni 
Komentari stranica of 11
Ime: slon@sezampro.yu
03.06.2007 01:42
Postovani gospodine Jovanovicu,
Zeleo bih da cujem Vas osvrt na gomilu postova ovde, a i na net-u uopste gde Vas podrzavaju oni koji misle da ste vi nekakva produzena ruka njihovog misljenja i stava o Srbima. Ja sam inace clan LDP-a prvenstveno iz razloga sto mislim da Vas koncept patriotizma treba da zazivi u Srbiji, ali koliko god on zaziveo, ovima iz BIH. Hrvatske i sl. treba da bude jasno da nikad necemo dozvoliti da se Kravice, 'oluja', Lora itd. ZABORAVI. Ne zelim da jednog dana kad LDP ideje budu vladajuce u Srbiji to bude signal onima koji su podrzavali Tudjmana, Izetbegovica, Tachija da su bili u pravu jer NISU. Istina nije crno bela i nedopustivo je da ONI misle da MI u Srbiji koji glasamo LDP promovisemo teoriju da je Tudjman drzavotvorac, Izetbegovic branitelj gradjanske Bosne, a Tachi freedom fighter!?
Odgovor

Ime: Moderator
03.06.2007 01:42
Svi oni koje Hag traži moraju se naći iz rešetaka, a svi zločini biti rasvetljeni. To što neko “čisti svoje dvorište” mu samo daje za pravo da isto to zahteva i od drugih.

Ime: cougartrucks@yahoo.com
02.06.2007 12:47
Volio bih da na ovoj stranici cujem - procitam vase iskreno misljenje o buducnosti Republike Srpske nakon presude haskog suda.
Takodjer, sto mislite kakva je odgovornost Srbije prema BIH , nakon sto je "propustila da sprijeci genocid u BIH?
Kad Vi postanete predsjednik, tek tada cu doci u Srbiju.

Veliko postovanje,
Mirsad
Odgovor

02.06.2007 12:47
Srbija mora da prihvati istinu koja se odnosi na pogubnost politike slobodana Miloševića koja je je nanela veliko zlo ljudima. Politika realnosti i prihvatanja odgovornosti jeste ključna u daljem razvoju dobrih odnosa u regionu i prevazilaženja svega što se desilo u prošlosti ali na osnovama priznanja istine i iskrene osude zločina. Srbija mora na jasan način da osudi genocid i time ispoštuje prava žrtava i dokaže da je raskinula sa politikom zločina.

Ime: Milan Milojković
02.06.2007 11:07
Darko ti si SRAMOTA za Srbiju.
Neka BIH primi naše izvinjenje zbog naših manje vaspitanih sugrađana zaglavljenih u 17. veku.

Ime: milorad84@absolutok.net
02.06.2007 10:46
Slogan VOLIM SRBIJU, GOVORIM ISTINU je mnogo dobar i mislim da bi trebalo da ga vise i cesce izgovaramo kako bi pokazali sta zapravo znace reci "leclegalizam " i "patriotizam"! Stranka koja govori istinu ma kakva ona bila je LDP, pa sam siguran da ce Srbi to prepoznati.. Ceda, Vesna, Zarko, Natasa, Vladan su se borili protiv Milosevica i pobedili ga, pobedice i Kostunicu koji je u odnosu na Slobu nista
Odgovor

02.06.2007 10:46
“Volim Srbiju govorim istinu” je suština naše politike. U prethodnom periodu je politika napravljena najvećom barom u koju niko osim najgorih ne želi da zagazi. To je učinjeno zato što je onima koji čine političku elitu odgovaralo da građani sa gnušanjem gledaju na politiku i okreću glavu. Kada javnost okrene glavu, oni mogu da rade što im je volja. Tako politika postaje poligon za mediokritete koji nisu u stanju da daju rezultate ali odlično plivaju u bari. Mi želimo da pokažemo da može postojati i drugačija politika. Politika koja ne zazire od građana i koja im ne podilazi. Takva politika se mora bazirati na istini i jedino tako možemo građanima, mladim ljudima pre svih vratiti veru u društvenu aktivnost i politiku kao nejn sastavni deo. Onoga trenutka kada građani vide da svojim angažovanjem mogu nešto da promene tog trenutka će doći kraj onima koji su za sebe uzimali monopol na patriotizam i pravdu.

Ime: Redakcija
02.06.2007 09:49
Molimo vas da se se u ovoj rubrici ograničite na postavljanje pitanja ili komentare vezano samo za gosta. Za sve ostalo imate rubriku komentari naših posjetilaca na našoj web stranici.
Hvala.

Ime: BIH (kazu da sam balija)
02.06.2007 08:41
Darko, sve vise i vise otkrivate vasu nepismenost. Mislim da bi se i Vuk KARADZIC stidio vaseg poznavanja srpskog jezika.
Moram vam malo razjaniti sto se tice mog nick-name-a, "kazu da sam balija" tako me drugi deklarisu tj.vi. Ako bih sebe deklarisao, napisao bih "ja sam balija".
Vasa konstatacija u vezi Gospodina KARABEGA je sovinisticka i time ste sebe deklarisali da niste vrijedni hriscanstva kojem "vjerovato" pripadate a ne zasluzujete.
I Vuk KARADZIC i Isus HRISTOS bi vas se stidjeli.
Izvinjavam se redakciji na ovoj digresiji ali mislim da je bila potrebna.

Ime: draganazivanovic85@yahoo.com
01.06.2007 23:32
Gospodine Jovanovicu,gde moze da se nabavi Vasa knjiga ''Moj sukob sa prosloscu?''Volela bih da znam cime se branite,ako to uopste radite,od napada raznih primitivaca koji vas optuzuju da ste narkos,lopov i saucesnik?Kada vas ''prozivaju'' u Skupstini ili u nekoj politickoj debati,Vi,kao inace vrlo vest govornik,ne kazete nista konkretno u svoju samoodbranu.Ja,kao Vas veliki obozavalac i postovalac,bila bih srecna kada bi uspeli pravim dokazima i recima da opovrgnete optuzbe protiv sebe.Ucinite mi to zadovoljstvo,JER SAMO OD NAS TJ.VAS ZAVISI.POZZZZZZ
Odgovor

01.06.2007 23:32
Knjigu možete naći u većini knjižara u Beogradu.
Ti napadi su i smišljeni kao njihova odbrana od politike koju zastupamo. Oni uslede onda kada naši neistomišljenici ostanu bez argumenata. Kao takvi oni i ne zaslužuju nikakav odgovor jer se samo pokažu kao lažni i besmisleni. Tako ti napadi postaju poslednja slamka za koju se drže oni koji pokušavaju da nam oduzmu pravo na budućnost. Na nama je da dosledno izlažemo i branimo našu političku ideju i to je najbolja odbrana od takvih napada.

Ime: most.@blic.net
01.06.2007 21:31
Cestitam vam na hrabrosti da se suprostavite iskjucivosti, mrznjii svemu onom sto se desava oko vas u vasoj srefdini. Imali ste divan uzor i pravog prijatelja, koga i sada dostojanstveno branite. Vi branite istinske vrijednosti koje su dobrobit svakog covjeka bez obzira koje rase, vjere i nacije bio.Nekad pomislim da nema nade mijenjati svijet u kome zivimo, previse su se okrenuli nacionalizmu i sovinizmu, ali kad cujem vase komentare, mislim ima nade, ima jer vidim da vas podrzava mladi svijet, zato bi voljela da pobijedite sve one koji u svom razmisljanju ne nude nista osim iskljucivosti i mrznje. Vi se borite za opste civilizacijske vrijednosti, i pod tim svodom nikome ne moze biti tijesno. Samo naprijed i sretno. Srdacno vas pozdravljam S. K.
Odgovor

01.06.2007 21:31
Hvala na podršci. Sve najbolje.

Ime: darko
01.06.2007 19:42
ako si balija ,nemoras se hvaliti ovdje... znamo mi da je ovo promuslimanski portal otkad je Omer Karabeg postao sef..

Ime: BIH (kazu da sam balija)
01.06.2007 16:20
Darko, ako vec ispoljavate neku ironiju prema G.JOVANOVICU zbog ugleda koji uziva u bosnjackim i kosovskim ljudima trebali bi ste da obratite paznju na pravopis kada pisete.
Ne pise se "ocito bih tamo pobijedili na izborima"....,
vec se pise "ocito bi tamo pobijedili".
H dodajemo u prvom licu jednine.
 Prethodni   Naredni 
Komentari stranica of 11

Izbor urednika

SLOBODNA EVROPA VIDEO

Povratak (IV) Video

Posljednja od četiri priče koje realizuje Institut za ratno i mirnodopsko izvještavanje u saradnji sa radiom Slobodna Evropa, (IWPR, RSE) - o povratku u Nišiće, selo u blizini Sarajeva. (Šuhreta Duda Sokolović i Faruk Sokolović)

Banke budućnosti Video

Medicina je ušla u novu eru liječenja matičnim ćelijama koje za svoje potomstvo možete sačuvati i za narednih 20 godina. (Žana Kovačević)

Više multimedijalnih sadržaja

Aktuelno