Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

Na vaša pitanja odgovara Željko Joksimović

RSE
27.3.2008

Željko Joksimović rođen je 20.04.1972. godine u Beogradu. Jedan je od najtraženijih i najcenjenijih kompozitora i izvođača, ne samo sa područja Srbije, nego i Evrope. Prekretnicom na polju njegovog solističkog rada u oblasti pop muzike smatra se 2000. kada izdaje svoj prvi album za produkcijsku kuću “City Records” i to je bilo najprodavanije izdanje ove kuće u 2000. godini. Prelomnom godinom u njegovoj karijeri smatra se 2004. kada sa kompozicijom “Lane moje” pobeđuje na nacionalnom izboru za predstavnika Srbije i Crne Gore za “Eurosong”. Drugo mesto u ukupnom plasmanu na izboru za pesmu Evrovizije u Istanbulu i specijalna nagrada za najboljeg kompozitora tog festivala – The Marcel Bezencon Press aword, otvorili su mu put ka vrhu evropske muzičke scene. Već sledeće godine ponovo se pojavljuje na “Beoviziji” i nacionalnom izboru za predstavnika Srbije i Crne Gore za “Eurosong” sa kompozicijom Jutro, koju radi za Jelenu Tomašević. Saradnja i duet sa austrijskom pevačicom Tamee Harrison na konpoziciji “I live my life for you” zabeležila je veliki uspeh širom Evrope. Izdavačka kuća Worner uvrstila je ovu kompoziciju u kompilaciju na kojoj se pored ovog dueta nalaze i numere Robbie Williamsa, grupe ABBA i drugih. Decembra 2005. godine izlazi njegov novi ablum koji beleži tiraž od preko pola miliona primeraka. Uspeh koji je Željko zabeležio 2004. na “Eurosongu” ponovljen je i 2006. u Atini, kada sa kompozicijom “Lejla” koju piše za predstavnika BiH, grupu “Hari Mata Hari”, osvaja 3. mesto, ali i pestižnu nagradu za najboljeg kompozitora - Composeraward 2006. Željko Joksimović ove godine je dobio treću priliku za osvajanje Eurosonga, kao autor pobedničke pesme Beovizije "Oro", koju izvodi Jelena Tomašević.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 1-10 (z 28)

Ime: Marija Grad: Bor
16.04.2008 11:29

Veliki pozdrav za naseg najboljeg muzicara!!!

16.4.2008

Hvala na komplimentu, volim kada me ljudi posmatraju kao muzicara, a ne samo kao pevaca ili kao izvodjaca, recimo…

Ime: Redakcija
16.04.2008 09:43

Odgovori g. Joksimovića su postavljeni na stranicu. Hvala svima na strpljenju i zanimanju za gosta.

Ime: Deni Grad: Sarajevo
12.04.2008 22:42

Mislite li da ce BiH proci polufinale?
Sta mislite o nasem Laki?
Veliki pozdrav!

12.4.2008

Bas sam razmisljao o tome. Hm, moram da kazem da ta pesma sto se vise slusa, sve vise ulazi u usi. Smatram da nema sredinu, jer po svojojstrukturi i poruci nije takva, ali takodje mislim, da moze itekako da iznenadi.

Ime: Aleksandar Grad: Sydney
12.04.2008 15:20

Cestitam Vam na ponovnom uspehu... Mene licno zanima kako se Vi osecate kada izvodite Vase vama omiljene pesme, a kako kad izvodite neke Vase hitove koje ste komponovali iz komercijalnih razloga? Takodje bih voleo da znam da li je Vase vrsno sviranje harmonike pomoglo u Vasem uspesnom nacinu komponovanja i pevanja?

12.4.2008

Svakako da je sviranje bilo kog instrumenta dragoceno za muzikalnost u bilo kom smislu te reci. U prednosti su, ako govorimo o vokalnim izvodjacima oni, koji uz to sto pevaju znaju da sviraju neki instrument. Ja uglavnom izvodim pesme koje mi prijaju. Ne moraju to biti pesme koje sam ja komponovao, nego jednostavno se prepustim osecaju i uvrscujem ih u repertoar. Svakako , hvala na komplimentima.

Ime: Petar Grad: Beograd
09.04.2008 18:30

Ne radi se o ljubomori već o tome da se ljudima ne dopada da Miloševićev zabavljač naroda sada biva predstavljen kao neki značajan umetnik. To nije bio ni pre a to nije ni sada.

Ime: Bosanac
09.04.2008 11:25

Citam komentare vidim napadaju vas,boze ima li kraja ljudskoj LJUBOMORI.Svako dobro i mnogo uspjeha u daljem radu.Hvala ti za lijepe pjesme .

9.4.2008

Mislim da se svaki normalan covek uspesno bori sa svim stvarima koje ga okruzuju. U tome je i vrlina coveka da se ne ponese u velikom uspehu i ne pokunji kada mu je tesko. Sve to prolazi, kao i zivot. Mislimo pozitivno i takve stvari ce nam se i dogadjati. Ne osvrtati se cesto na ono sto govore drugi.

Ime: Liki
06.04.2008 16:44

Gde si Zekice bre? Kako ide? Ej, mislim da ti je ova slicica malo feminizirana. Al da to ostavim na stranu. Ja ipak cenim tvoje uspehe, jer si uspeo uciniti puno za srpsku muziku i da u svetu cuju za Srbiju i na taj nacin. Puno srece na Evroviziji ove godine.

6.4.2008

Ne znam na koju slicicu mislis, ali nisi prva koja govori slicne stvari. Ja se svakako osecam itekako muski, ali znas ono, neko ima ovakve a oneko onakve crte lica. Negde izgledam bas muski zar ne?:)

Ime: imenjak
06.04.2008 16:35

moze li se znati kakvo je tvoje politicko opredelenje, koju opciju podrzavas na srpskoj politickoj sceni

6.4.2008

Na srecu, ni jednu. Apolitican sam.

Ime: Zoki
06.04.2008 16:34

Pisu li novine uvek istinu o vasem privatnom zivot?=

6.4.2008

Ozbiljne novine pisu ozbiljne stvari i uvek se razlikuju od zutaca kojih je svevise. Sta ces uzimaju narodu pare, mada kad razmislim i to treba da postoji, da se ljudi malo razonode.

Ime: sta i kako
06.04.2008 16:33

sta mislite o pjesmi bih za eurosong ove godine hvala

6.4.2008

Vec sam odgovarao na to pitanje, ali ponovicu, mislim da ce imati uspeha. Sta vise, da moze itekako da iznenadi pobedom.

Komentari 1-10 (z 28)