Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

Bojan Bajić - predsjednik Naše stranke

RSE
16.04.2008

Bojan Bajić je tridesetogodišnji menadžer i otac troje djece, pokretač Vodenog ćire, turističke atrakcije na Drini i Limu, te prvi predsjednik Naše stranke, nove bh. političke partije osnovane na inicijativu oskarovca Danisa Tanovića. Predsjednik Naše stranke zalaže se za stvaranje društva odgovornih pojedinaca koji će svoju pamet graditi na idejama, inicijativama i energiji da ih provedu, i koji neće smatrati da je vrhunska pamet kritika drugog. Vrijeme je, smatra Bojan Bajić, za kreativne i optimistične ljude. Lider jedne stranke, prema njegovom mišljenju, mora imati širinu u razmišljanju, sposobnost da realno gleda na stvari i nikada ne smije iz vida izgubiti vezu sa glavnim ljudskim vrijednostima. Od političara cijeni pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 1-10 (z 44)

Ime: pasha Grad: A"' dam
07.05.2008 21:56

Bojane volio bih znati sta si ti i tvoji istomisljenici uradili na razotkrivanju ratnog zlocina nad nevinim Bosnjacima iz Rudog i okoline znas ti dobro o kojim zrtvama govorim ali jesuli kaznjeni zlocinci a sad po Rudom hodaju kao da se nista nije desilo!!

Ime: Visoki prestavnik za BiH
06.05.2008 12:51

Sta mislis ti hadzija, kakav bosanac treba da izgleda? Sad kad u nasoj Bosni i Hercegovini svakakve pogani ima. Kad bi ti pobijedio i bio Predsjednik BiH bili ukinuo sve ove teroristicke vojske, a priznao Armiju Republike Bosne i Hercegovine koja je branila i odbranila narode i samu Bosnu i Hercegovinu, koja ce uz Allahovu pomoc sve biti jaca i jaca.
Srdacan pozdrav i cuvaj te Bosnu i Hercegovinu kao sto cuvate sami sebe.

Ime: Bosanac
04.05.2008 12:33

NADAMO SE DA CE VASA STRANKA"NASA STRANKA"USPJETI(ILI BAR POKUSATI)DA BIH DOSTIGNE ONAJ STANDARD ZIVOTA I NACIONALNE TOLERANCIJE U CJELOVITOJ(NEPODJELJENOJ)BOSNI I HERCEGOVINI !

Ime: Đorđe Grad: Novi Sad
04.05.2008 11:41

Puno sreće. Jedina šansa za BIH je država ravnopravnih građana. Kinezi kažu ako hoćeš da napraviš 10.000 koraka - napravi prvi.

Ime: Benjamin Grad: Frankfurt
02.05.2008 18:08

javljam se zbog nekog gorana (malo g).BIH.nije nametnuta tebi i tvome vozdu duduku,nego su ljudi poput vas dvojice nametnuti nazalost BIH.Zbog vas nema napredka,zbog vas su bjelosvjetski mesetari u nasoj domovini,zbog vas imamo lose politicare na tkz.suprotnoj strani,zbog vase sulude ideje iz 1992 imamo sve ove probleme!Dabogda vas takve kao ti i duduk djavo odnio.Na kraju ponavljam.Danisova ideja da je bolje nesto uciniti,nego kofere pakovati je u redu.

Ime: Prag
02.05.2008 10:28

Postovani Bojane. Krenuliste s jednom teskom ali uzvisenom misijom. Iako je situacija u BiH takva da je skepticizam prema bilo kakvim promjenama vise nego velik, ja ipak mislim da cete napraviti ogroman posao. Cak je i za vrijeme 3. Reicha postojao pokret otpora i protivnika Hitlerove ideologije. Jedina moja sugestij ai preporuka je: radite maximalno na svojoj promociji! Imate u rukovodstvu stranke rezisere i ljude od ideje. Mam kako vas prvi dojam bio jak i ocekivan, ako to ne budete dalje promovisali, efekat ce vam se izgubiti. Mozda nije losa ideja uzeti jedan autobus, atraktivno ga "dekorisati" i zaredati po bosanskim selima i gradovima...

Ime: Taj i taj
01.05.2008 08:02

Oduvijek su sirom Bosne postojale male (mahom ruralne) sredine koje su bile prijetezno etnicki ciste. Stanovnici tih sela i gradica su kroz razne vlasti drzali do cistoce svoje vijere i nacije, gajili i prenosili iz generacije u generaciju mitove koji su velicali sto im pripada a umalozavali sve sto je strano. Uvjeren sam da ima primjera za sve tri nacionalnosti, ali posto pouzdano poznajem taj region, ilustracije radi, mogu izdvojiti Posusje i Ljubuski.
Da ovako prosto kazem, pricam o jezgrima ispranih mozgova iz kojih su se u najstrahovitijim vremenima sirili i razvijali ravnogorski, ustaski, balijiski pokreti i mentaliteti.
Kako mislite danas stvoriti komunikaciju, i probiti se do stanovnika tih (najprije mentalnih) enklava, kad ti ljudi ne vjeruju u suzivot i odbacuju bilo kakve argumente za suradnju radi boljeg sutra. Jako ste pametna i osjetljiva osoba, drago mi je da iskoristavate sve mogucnosti kako bi komunicirali sa narodom.. hvala vam i samo hrabro!

Ime: Hana Grad: Harrisonburg
01.05.2008 02:59

Odmah sam u startu skepticna, posto si, Bojane, naveo da od politicara najvise cijenis pokojnog premijera Srbije, Zorana Djindjica, koji je cijelo vrijeme agresije na BiH bio na strani agresora, otvoreno ga podrzavajuci...
Nije to bilo nista neobicno, jer je isti svoje velikosrpske stavove oduvijek isticao, i prije rata, za vrijem rata, pa i poslije rata...
Nisam ga cula nikada da je ikad ista rekao lijpo po pitanju BiH i njezine cijelovitosti, a kamoli nesto pozitivno o Bosnjacima, tu bih vise pohvalila sadasnjeg predsjednika Borisa Tadica....

Uz put, gdje si ti bio za vrijem rata?
Narod treba i to da zna...

Ja mislim da Danis Tanovic zeli da iskoristi samo svoje ime da bi nesto postigao u BiH, rekla bih, jednom dijelu BiH, veoma sam skepticna po pitanju toga, ako nema vremena da on bude predsjednik Nase Stranke, nije je trebao ni osnivati, i kao kukavicije jaje, podmetati Srbina na celo Stranke, o kome nista ne znamo...
Nemojte me pogresno shvatiti, ja o tebi nista ne znam, nikad za tebe cula...

Porucila bih Danisu T. da se drzi filma a Politika nije za njega, jer je u startu pokazao svoje neiskustvo...

Ime: Gagi Grad: Kanada
01.05.2008 00:54

Zdravo Bojane.
Moja zelja je da rasturite nacionaliste na izborima. Volio bih da znam sta je realnost, i vizija vase stranke.
Molim te odogovori mi:
- Da li govoris Engleski?
- Da li stranka ima dovoljno novca da se propagira u medijima?
- Da li navijas za BiH ili jednu od susjednih zemalja?
- Sta mislis o Dodiku i Silajdzicu?
- Jeste li uspostavili kontakt sa Evropskim i Americkim demokratskim strankama?

* Sorry, I just need to know if you guys are fake or for a real.

Mnogo srece i zdravlja tebi i tvojoj porodici.

Ime: Goran
30.04.2008 16:44

Znaju srbi iz federacije kako je njima u "nasoj bih"i one koji su uzeli dokumente da vrate stanove vode kao povratnike a ljudi uopste ne zive tamo..A Bojana i njegovu stranku tj politiku,koju je vodio u sdp i koju ce sada vodite poklanjamo vam zaista...Neka on svoje veze i poznanstvo kao pravi srbin u medjunarodnim organizacijama nek iskoristi za vase blagodeti..za nas neka se ne brine i daleko mu kuca od nas

Komentari 1-10 (z 44)