Slušajte uživo
Vaš izbor
Posljednje vijesti

Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

Naš gost - Nebojša MEDOJEVIĆ

Nebojsa Medojević, lider Pokreta za promjene

Slavica BRAJOVIĆ
29.10.2007

Nebojša Medojević, sigurno najuspješniji elektro-inženjer među političarima, lider je Pokreta za promjene, najmlađe no istovremeno i najjače opozicione partije u Crnoj Gori. Prioriteti kojima se prethodno godinama bavio u nevladinom sektoru, borba protiv korupcije i kriminala , za poštenu i transparentnu privatizaciju i danas je okosnica njegovog političkog djelovanja u Parlamentu. Te su ga vrijednosti više puta dovele na sam vrh top liste najpopularnijih političara u Crnoj Gori. Indipendisti mu prigovaraju zbog neutralnog stav tokom referenduma o nezavisnosti, tvrdeći da je time ušao u pakt sa unionistima. Sa druge strane, na meti je i unionista zbog podrške novom Ustavu kojim su, kako tvrde, Srbi u Crnoj Gori obespravljeni.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 11-18 (z 18)

Ime: Kalacsky Grad: Linz
05.11.2007 13:12

Cestitam lideru za prom.za podrsku donosenja USTAVA Crne Gore.

Ime: Mojas
05.11.2007 09:37

Da li se je ruska mafija usidrila u Crnoj Gori?

Ime: Gorshtak
02.11.2007 01:09

Moze li za Milova zivota i jedna druga stranka no njegova pobijediti na izborima u Crnoj Gori?

Ime: Pateren
01.11.2007 13:40

Da li ce Crna Gora procesuirati Crnogorce koji su se ogrijesili za ucinjene ratne zlocine u agresiji na Hrvatsku i BiH?

Ime: Pitalac
31.10.2007 12:39

kako Vam zvuci zahtjev poslanika sa Srpske liste da Skupstina obezbjedi prevodenje sa crnogorskog na srpski jezik, a da im se sva dokumenta dostavljaju na cirilici? Da li takva nejedinstvena Crna Gora moze u Evropu?

Ime: Anonimni posjetilac
31.10.2007 10:43

Ja se slazem sa predhodnikom i mislim da sadasnja CG garnitura razumije samo silu, pa vi izvedite konkluziju.

Ime: Vladimir
30.10.2007 20:03

G-dine Medojevicu, kako vidite izlaz iz situacije u kojoj se nalazi Crna Gora. Da li imate neko rjesenje? Naravno, ne postoji carobni stapic, ali da li smatrate da se moze napredovati. Moje misljenje je da je Crna Gora jako daleko od demokratskih drustva. Sve je u rukama elite koju cini manje od 5% ukupnog broja gradjana CG. Cinjenica je da onaj ko kontrolise ekonomiju kontrolise drzavu. Kako se u takvim okolnostima moze izboriti za demokratsku, evropsku Crnu Goru. Bojim se da pitanje ulaska u E.U. nije sustinsko jer E.U. ne predstavlja carobni stap. Ja sam veliki pesimista po pitanju rjesavanja mnogih problema u C.G. Dokaz da Italijanska drzava dugi niz godina nije mogla da privede pravdi Berluskonija i njemu slicne ide u prilog mom pesimizmu. Onaj ko ima ekonomsku moc, drzi u saci cijelo drustvo. CG elita stvara nove generacije koje su u stvari cisto kloniranje njih samih, koje nam obecava mracne dane. Ono sto me najvise obeshrabruje jeste podatak da ne postoji nikakav zdravi demokratski pokret crnogorske univerzitetske omladine. Prosli smo kroz kljucne istorijske trenutke a od njih nigdje ni traga ni glasa. referendum? Nepojmljivo je da se u jednoj drzavi donosi Ustav, a da se ne cuje glas studenata Prava. Pa kuda ide ova zemlja.

Ime: Anonimni posjetilac
30.10.2007 18:32

kako komentarisete zahtjev poslanika

Komentari 11-18 (z 18)