Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Vaši članci
Rubrika za vaše autorske tekstove i komentare. Dalje

Forum

Goran Milić odgovara na vaša pitanja

RSE
09.05.2008

Našeg gosta Gorana Milića ne treba posebno predstavljati. O tome šta sada radi najpopularnija medijska ličnost svih vremena, sam Milić je nedavno izjavio: "Urednik sam i voditelj tjedne emisije "Brisani prostor" na HTV, koja se emitira četvrtkom navečer, na Prvom programu, nakon kviza. S malom novinarskom ekipom radim tjedne političke, ekonomske, socijalne i svakojake teme, od "tvrdih" priča do zabave i sporta. Kako u posljednje vrijeme svi patimo od mjerenja gledanosti, sav sam ponosan što je "Brisani prostor" u samom vrhu, uz "Latinicu", "Glamur kafe" i TV Dnevnik. Kviz je, naravno, prvi, bez konkurencije, ali je "Brisani" redovito među prvih deset emisija po gledanosti, računajući više od 400 emisija tjedno na svim hrvatskim TV postajama. To mi je glavni posao." Iako je važan dio Milićevog posla i to da postavlja pitanja, sada je u ulozi Online gosta spreman odgovoriti na svako vaše pitanje.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 11-20 (z 58)

Ime: kevin Grad: Bern
27.05.2008 15:58

Malo sam iznenadjen nacinom predstavljanja Svicarske u vasoj emisiji. Dosta sarkazma i neistinitih cinjenica prilikom reportaze ili zelja da se u jajetu trazi dlaka????

27.5.2008

Mozda ste u pravu, bio sam malo cinican, nisam mogao odoljeti ne pokazati smece u centru Berna i pravi deponij blizu Zuricha. Naravno da je Svicarska veoma cista zemlja, ali vijest je kad nadjete prosjaka u Stockholmu a ne u New Delhiju, zar ne? Moram ostati novinar. A sto se tice neistinitih cinjenica, ako nisu neke dlake u jajetu, molim Vas javite mi, rado cu ih ispraviti u nekoj od sljedecih emisija.

Ime: Vlaho Grad: Dubrovnik
26.05.2008 14:43

Gorane, Volite li danas vise Hrvatsku nego sto ste voljeli Jugoslaviju? Ili prva ljubav zaborava nema?

26.5.2008

Zamislite gospar Vlaho kad bih Vas pitao (ali da Vam znam i prezime) volite li vise Vasu zenu (sadasnju djevojku) od one koja je bila prije nje…Pustite ljubavi prema drzavama, to uvijek cudno svrsi.

Ime: Smiljko Šagolj (Risto Djogo) Grad: Zürich
25.05.2008 21:24

Eh, my Goran... I read a few pages of this forum with questions or better to say offensive expressions about your personality and work. The first thing that came to my mind was "recent" visit
of Milorad Dodik to “Stankovic Show“. How's that?

I used torrent to download it after I found on the Internet such a rhetoric like, 'Hrvati su nam veci neprijatelji od Balija', and so on... I was thinking, holy cow here it is... again. After watching the show I realized... some things changed in the Balkans but main structure stayed the same. Everybody is blowing their own pipe as before: "I am ultimately right and you are wrong". There was just no other way around.

Long time ago in Canada, I found text describing the Balkans as rectum hole (anus) of our planet. After reading it I lived so long in a prayer that one day will somebody pull it, and the water will suddenly flash everything bad... far away. But after so many years... I gave up.

Stankovic used cheap tricks to show his viewers a real nature in Dodik's personality... about that well known small town "KRKAN" personality. Dodik made really bad prediction that he could handle Stankovic... What was he expecting? Roses? Today the same question goes to you.

What was in your mind when you accepted invitation to this forum... what kind of questions did you expect and why are you doing it? You are one of the few most brilliant journalist from the former Yugoslavia... and whatever you did in your occupation was only high professional work attributed to that particular time. Maybe it is your celebrity status? Please let me observe Dino Merlin. "Cijela Juga jedna avlija", duet with "Vesna Zmijanac", "Da te nije Alija". Sorry if somebody found it offensive but It looked to me as huge contradiction.

Today, Dino Merlin is bigger institution then one whole country. I don't know you personally Goran so let me say that at least in my eyes as journalist, your are as big as Triglav.

All the best in the future work...

Sincerely,
Dino.

(Former Yugoslavian, then former Bosnian, then former Croat... and today... just happy and proud Canadian in Zürich.)

25.5.2008

That’ s the way it should be Dino. But, my problem is that I can not switch so easily from one TV station to another. So, I will be in a week or two in Zurich as a Croat.

Ime: jedna zena Grad: Sarajevo
25.05.2008 12:39

Sta mislite o tome sto Hrvati u Bosni i Hercegovini traze "svoj" TV kanal?

25.5.2008

Znate moj pogled na konstitutivnost – ili tri ili jedan. Tri u dva ne stane.

Ime: Mali cojek Tito
24.05.2008 12:24

Pozdrav Milic
Zelio bih cuti tvoje misljenje. Zasto krscani mrze muslimane? Da li se plase zla koje su im nanijeli i jos uvijek nanose ili sto u njima bijesni veliki nacionalizam i sila?

24.5.2008

Cuj, ovakva pitanja ne mogu imati odgovora. Zasto krscani mrze muslimane? Jas am krscanin, zena mi je krscanka, sin i kci su mi krscani, i nitko od nas ne mrzi muslimane. Pitanje me podsjeca na zadatak u sovjetskoj osnovnoj skoli, pismeni rad pod naslovom : Zasto volim Vanju?

Ime: Ljiljana Cirovic Grad: Beograd
23.05.2008 21:14

Postovani gdine Gorane obzirom na moje i Vase god. dobro se secam vasih nastupa na RTS Srbije.Uspesno nastavljate svoju karijeru u Hrvatskoj,rado slusam Vase emisije koje vodite posebno koje se ticu sveta jedino malo lose zvuci Vasa jekavica ili novokomponovani hrvatski jezik(lekar sam i udzbenici su nam bili mnogi iz Zagreba tako da i ja dobro vladam tom terninologijom)Vidim u komentarima da Vas mnogo kritikuju i stalno nabacuju Jugu,verovatno misle da odlaskom u Hrvatsku niste naisli na tako dobar prijem,i u neke mafijaske afere ste ubaceni.Nazalost nema Juge ali je sve po starom u svim bivsimVolela bih da Vas vidim jednom i na nekoj od Srpskih televizija a posto RTV Pink ce otkupiti mnoge Hrvatske ty stanice gledacu Vas iz Beograda.Sada primite pozdrav iz Toronta posto se trenutno nalazim tamo sada.Spostovanjem dr,Lj.Cirovic

23.5.2008

Hvala na lijepim rijecima gospodjo doktorice. Prica o mom naglasku trazila bi opsezno i tonsko obrazlozenje, to nije za ovu razmjenu misli. Sto se tice Pinka, ja Vam nisam za estradu, par sam se puta druzio s Lepom Brenom, Miroslavom Ilicem, Halidom Beslicem, Hankom Paldum, Kemom Montenom, Miroslavom Skorom, Barunima, i mnogim drugima ali nemam ni znanja ni afiniteta to pretvarati u TV program. Ovo s ubacivanjem u “neke mafijaske afere” ste, ja mislim pomjesali s imenom Gordana Malica koji se bavi kriminalom, tajnim sluzbama itd. A ima slicno ime i prezime, cesto nas mjesaju. E, sve su mi u zivotu pakirali, ali jedino za mafiju nisam cuo, javite s’ il vous plait tko to prica…

Ime: Mate Grad: Split
23.05.2008 11:34

Glede reklamiranja i "reklamiranja" na HTV-u, recite nam koliko je to po Vasem stavu raspristanjeno i da novinari iznoseci "svoje" misljenje zapravo prenose poruke za koje su legalno (preko ugovora koje HRT ima o reklamiranju) ili ilegalno placeni(koje im se placa "ispod stola")?

23.5.2008

Ne smije se reklamirati proizvod u Informativnim emisijama, osim u reklamama ispred i iza emisije u trajanju od najdulje 9 minuta na HTV u jednome satu, a 15 min. na komercijalnim TV postajama. Proizvodi se mogu spominjati, pa i hvaliti ako imaju vrijednost vijesti premda je to uvijek diskrecijska odluka novinara i urednika. Npr. Kad voda “Jana” osvoji prvo mjesto na sajmu voda u Parizu, to je vijest za TV Dnevnik, bar ja tako mislim pa sam je prije dvije godine i objavio premda se neki nisu slagali. Ista je vijest objavljena na cijeloj jednoj stranici u “Jutarnjem listu” bez naznake da je placeni oglas jer je procjenjeno da je vrijednost informacije jaca od reklamne poruke. Neki novinari I urednici HTV imaju dopustenje Ravnateljstva reklamirati neke proizvode (to vidite na reklamama)a neki nemaju. Uzimaju li ispod stola? Ako uzimaju, o tome ne pricaju.

Ime: Cestitke!
22.05.2008 14:03

Koji je Vas komentar da ste za prilog na HRT iz Kana dobili honorar od proizvodjaca vodke iz Imotskog te da isti niste htjeli podijeili sa svojim urednikom, zbog cega su Vas i prozvali? Pa zar Vam nije lakse ici u HDZ po honorar, ili je to vec postalo dosadno? Svaka cast Goranu na kupljenju znanja po svijetu i prosipanju po balkanskim prostorima, ali bi bilo posteno da ste svoj prihod podijelili sa HRT-om, ili barem zacepili usta odabranim kolegama.

22.5.2008

I ja Vama cestitam na tako mudroj besjedi. Dobro niste jos dodali ono iz Vaseg mentalnog svjetonazora – A GDJE SAM TU JA?

Ime: Ante
20.05.2008 21:28

Dali je za vas danasnja Hrvatska isto kao sto je bila za vas Jugoslavija prije 20 godina?

20.5.2008

Ne znate kakva je za mene bila Jugoslavija prije 20 godina…I onda i danas, siguran sam da biste losije prosli kad bismo se mjenjali za sve sto imamo. Pod uvjetom da imate bar 30 godina staza, da niste pijanac i propalica.

Ime: HTV
20.05.2008 12:16

Kako ocjenjujete kvalitetu novinarstva na kuci u kojoj radite? Da li bi ste radili negdje drugdje i gdje?

20.5.2008

Na HTV je novinarstvo u nekim sektorima upitne vrijednosti ali je ipak osjetno iznad ostalih medija u Hrvatskoj jer je nasa kvalifikacijska struktura, broj novinara, snimatelja, rezisera, s fakultetom ili magisterijem daleko iznad prosjeka u drugim medijskim kucama. Ne znam gdje bi mi bilo bolje i gdje bih bio uspjesniji, ali ne znaci da cu na HTV zauvijek raditi.

Komentari 11-20 (z 58)