Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Vaši članci
Rubrika za vaše autorske tekstove i komentare. Dalje

Forum

BOJAN PAJTIĆ ONLINE

Žužana SERENČEŠ
09.07.2006

Aktuelni predsednik Izvršnog veća Skupštine Vojvodine Bojan Pajtić mlad je političar, a već iza sebe ima velike funkcije i značajan politički uticaj. Rođen je 1970. godine u Senti, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, gde je 1996. godine izabran za asistenta na predmetu Obligaciono pravo. Autor je i koautor brojnih naučnih radova, a u toku celog prethodnog skupštinskog saziva obavljao je dužnost predsednika Zakonodavnog odbora Narodne skupštine Republike Srbije. Od marta do decembra 2003. bio je Šef poslaničkog kluba 'DOS – reforme Srbije' u srbijanskom Parlamentu. Od novembra 2004. predsednik je Izvršnog veća Skupštine Vojvodine. Od početka 2004. godine izabran je za potpredsednika Demokratske stranke. Kao i njegovi politički istomišljenici u Vojvodini, Pajtić je navukao gnev Beograda, zbog stalnih zahteva da Vojvodina kao pokrajina mora dobiti u novom ustavu Srbije jasne garancije za funkcionalnu autonomiju. "Vojvodini mora da bude garantovana zakonodavna vlast, kao i pravo na sopstvene prihode i sopstvenu imovinu", upozorava Pajtić. Srbija, tvrdi, nikada ne može doneti evropski ustav, ako bude ignorisala zahteve građana Vojvodine i njihove zahteve za decentralizaciju Srbije, autonomiju Vojvodine i jačanje lokalnih samouprava.

Da li želite učestvovati u ovom forumu?
Vaše ime *
Grad
Komentar *
Prije nego što pošaljete komentar , molimo pročitajte - Pravila za forum

Komentari 11-20 (z 43)

Ime: alex/aostojic@iinet.net.au
13.07.2006 22:35

ovo je sramno u jednu rec i cak spomenuti ovako nesto je suludo, ovo ide samo na ruku madjarima

Ime: fer odgovor
13.07.2006 21:56

Po cemu vi sebe smatrate da ste demokrata?Da li jedan demokrata priznaje neku teritoriju osvojenu u ratu na genocidan nacin?Dokle ce Vojvodina i njeni gradjani izdrzavati ostatak Srbije? Hvala molim odgovor

13.7.2006

Poštovani, ne znam na koju teritoriju tačno mislite. Što se tiče Autonomne Pokrajine Vojvodine, Platforma Izvršnog veća upućena republičkoj Skupštini predlaže da više sredstava koja se u Vojvodini zarade, i ostane lokalnim samoupravama na teritoriji pokrajine.

Ime: Dzoni
13.07.2006 13:18

Ja sam iz Kikinde i nerazumem ove sto pricaju za nezavisnu Vojvodinu. Pa jer to vas program Gospodine Pajticu? Ako jeste grdno ste me razocaralii jer moja zemlja je Srbija i kako bi bilo da sad svaki njen deo podelimo kako bi zadovoljili svoju sujetu? Nije lepo, iskren pozdrav

13.7.2006

Poštovani Džoni, ako pogledate odgovore koje sam dao, videćete da se predlozi Izvršnog veća AP Vojvodine tiču isključivo definisanja obima autonomije Vojvodine u okviru Republike Srbije.

Ime: Dino Kovacevic - nukydelahoya@hotmail.com
13.07.2006 12:28

Postovani, kakvo je stanje u javnom mijenju Vojvodine po pitanju moguceg odcjepljenja od Srbije? Postoje li neke relevantne ankete koliko je za, a koliko protiv? Hvala.

13.7.2006

Po svim istraživanjima javnog mnjenja, manje od 10% stanovnika Vojvodine se zalaže za nezavisnost pokrajine.

Ime: andrej@yihr.org
13.07.2006 11:36

Postovani gospodine Pajticu, nije pitanje koje srbijanski politicari dozivljavaju onim od sustinske vaznosti ali mi je znacajno da dobijem vas iskren dogovor. Bez deklarativnih zalaganja koja su nam poznata vec vase licno misljenje. Kako gledate na pozaj gej gradjana i gradjanki? Da li bi ste javno podrzali paradu ponosa? Da li verujete da je moguce da Srbija postane zemlja u kojoj ce se na ulici videti istopolni par kako se seta i drzi za ruke ili je to nemoguce? Hvala na odgovoru

13.7.2006

Lično mislim da je seksualno opredeljenje duboko lična stvar svakog punoletnog pojedinca, kao i da to pravo niko ne sme ugroziti. Da li je moguće da u Srbiji istopolni parovi šetaju i drže se za ruke, a bez negativnih reakcija sredine? S obzirom na opštu atmosferu u kojoj se Srbija nalazi, ne verujem da je to moguće.

Ime: Demokrit
13.07.2006 10:27

Pozdrav, Koliko su SDS, SDA i HDZ zaista demokratske partije?

13.7.2006

Mislim da bi bilo pretenciozno da, kao čovek koji se bavi javnim poslom na teritoriji Srbije, arbitriram koliko su neke partije u drugoj zemlji demokratske ili ne. A mislim da na to nemam ni pravo.

Ime: Becibesim @yahoo.com Newyork S.A.D.
13.07.2006 08:04

Postovani gospodine Pajticu. Vi ste Jedna kontravezna osoba za mnoge dok ste u meni stavlali utisak kao velikog coveka, biti veliki po nacionalnom pozivu nije tesko, svaki Hrvat moze biti veliki hrvat svaki Srbin moze biti veliki Srbin i svaki Albanac moze biti veliki Albanac jer zivimo u Ballkanu ma koliko mi zeleli da dokazemo svetu da smo Intelektuali pametni narodi sam nase ponasanje dokazuje da smo daleko od realnosti. Biti veliki covek za nase narode to je izdajnik, secam se veoma cenjenog prof dr. Bogdana Bogdanovica kada je rekao "ne vredi celi Knin za samo jedno dusu Srbina jer cemo na kraju biti bez te duse i bez tog Knina" ljudi su ga imenovali izdajnikom. Kad cemo biyi veliki ljudi po Vama ? Koliko jos treba ljudskih zivota da svatimo da smo svih od Adama i Eve ili Adema i Have ili neka bude po ateistima od dva majmuna, Zar Srpski krv ima jednu grupu vise ili Albanska krv je vrednija, zasto neko ne kaze narodu to, Da je Patrijah Pavle rekao to ili Mustafa efendi Ceric ili Papa pavle II ne verujem da bi bilo toliko mrznje medju narodima skojima smo delili hleb, dobro i zlo. Red je da neko to kaze pa makar bio u riziku da bude ubijen, Mi hocemo sve da kontrolisemo ali niko da nas kontrolise, vreme je pokazalo da tako ne ide mora se nesto promeniti i to mnogo toga. Ja vjerujem u Boga da ce na kraju doci veliki ljudi pa tada ne bi trebalo mnogo vojske mnogo zandarmerije jer narod kaze "silla Bogu ne moli ali BOG silu ne voli" Da li smatrate da ste jedan od Tih coveka (ja mislim da jeste) da pokusate da budete veliki covek pa makar te zvali izdajicom, jer oni ko tako nazivaju te ljude su najveci izdajnici samog sebe pa narodu i drzavi gde zive, Zelim vam dobro zdravlje, uspeha u radu i Bozhji blagoslov. Svi se na Boga zovemo a radimo protiv Njega mislim za prosle generacije i eto gde su nas doveli, treba neko da im kaze da je sve ovo rezultat djavola. Izvinjavam se sbog padeznih gresaka ali sam siguran da ste me razumeli. Samo napred uz Bozhju volu, Bog ce da vas pomogne u dobrim namerama. Sa postovanjem mali Albanac sa voljom da budem veliki covjek

13.7.2006

Poštovani Besime, mislim da ćemo biti veliki ljudi kada shvatimo da različitosti obogaćuju, a ne osiromašuju ovaj svet. Želim Vam mnogo uspeha u Vašim nastojanjima, i zahvaljujem se na lepim željama.

Ime: Zika
13.07.2006 01:17

Gospodine Pajticu, Ja sam tri godine rata 92-95, proveo kao srednjoskolski profesor matematike u Travniku u Bosni i posmatrao malo rat sa strane kao i mojih 330 predivnih uccenika druge nacije a i vere no ja. Kakvo Vi i vase okruzzenje, prijatelji, kolege sa posla vidite taj rat i sta ste vi radili u to doba? Napominjem da sam studirao i radio u Vojvodini 14 godina.

13.7.2006

U to doba sam se, kao ogorčeni protivnik totalitarnog režima i ratne politike, aktivno uključio u politiku. Ubedjenja sam da rat nikada nijednom narodu nije doneo ništa dobro.

Ime: Misa Zrenjanin
13.07.2006 00:48

Pozdrav svima i samo da napomenem da bih ja i svi moji drugovi sa zrenjaninskog fakulteta puskom branili Vojvodinu od onih koji hoce da nas rastave sa majkom Srbijom! Nesrece jedne, gde ce vam dusa, najponosniju su oni pravi Srbi iz Vojvodine a ima nas dosta, samo nam se ne cuje glas! Srpska Vojvodina!

13.7.2006

Poštovani Mišo, Vojvodina pripada svima koji u njoj žive.

Ime: ravnopravnost, pre svega
12.07.2006 20:55

Postovani G. Pajtic, 1. Da li cete priznati Crnogorcima u Vojvodini status nacionalne manjine? 2. Da li priznajete Crnogorcima pravo na koriscenje crnogorskog jezika i pravo na slobodu veroispovesti tj. gradnju hrama Crnogorske Pravoslavne Crkve? 3. Kada cete ozvaniciti novi odnos prema statusu Crnogorske nacionalne manjine u Vojvodini (u svetlu odrzanog referenduma)?

12.7.2006

Crnogorci su nacionalna zajednica koja, za razliku od Mađara, Slovaka, Rusina i drugih, ne živi samo u Vojvodini. Čak, mnogo više Crnogoraca živi u Beogradu i centralnoj Srbiji. Zato status Crnogoraca mora biti definisan na nacionalnom nivou.

Komentari 11-20 (z 43)