Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Vaši članci
Rubrika za vaše autorske tekstove i komentare. Dalje

Forum

BOJAN BOŠKOVIĆ ONLINE

Radovan BOROVIĆ
19.07.2006

Bojan Bošković, glavni menadžer novosadskog festivala EXIT, pripada generaciji nove, moderne i prema svetu otvorene Srbije. Festival koji vodi jedan je od najznačajnijih muzičkih festivala na jugoistoku Evrope i postao je fenomen po mnogo čemu. Ne samo muzički. EXIT je uspeo ono što politika nije (ili ne želi). O tome Bojan kaže: "Mi, zapravo, imamo dve misije. Na unutrašnjem nivou pokušavamo ljudima da prenesemo ideju pozitivne Srbije. Ideju evropejstva u smislu promovisanja ljudskih prava, borbe protiv ksenofobije i nacionalizma, koji su ovde i dalje prisutni. Sa druge strane, želimo da pomognemo mladim ljudima u ovoj zemlji da prestanu da budu 'građani druge klase' Evrope. Imajući u vidu da je javno mnjenje Evrope oblikovano kroz prizmu devedesetih, nama je misija da promenimo negativni lik Srbije."

Da li želite učestvovati u ovom forumu?
Vaše ime *
Grad
Komentar *
Prije nego što pošaljete komentar , molimo pročitajte - Pravila za forum

Komentari 11-19 (z 19)

Ime: Aida
23.07.2006 05:35

Ja bih bila jako srećna kad bih na EXIT 07 videla i čula naravno Maria Ochou, Olava Basoskog, Antoine Clamaran i mozda Roger Sancheza. Aida Sarajevo

23.7.2006

NAZALOST, LINE UP ZA SLEDECU GODINU ZA DANCE ARENU JOS NIJE POCEO DA SE ZAKLJUCUJE, ALI IDEJE SU OK, STO DA NE, NEKO OD NJIH???

Ime: cao bojane
22.07.2006 18:15

sta mislite o muzickoj sceni u BiH, mislim novim generacijama muzicara

22.7.2006

MISLIM DA JE ZOSTER JEDAN OD NAJBOLJIH BENDOVA KOJE SAM CUO U POSLEDNJE VREME. POSLUSAJ, SUPER JE. SCENA JE KO I MI SAMI, NE MOZE BITI NI BOLJA NI LOSIJA. ALI VIDI SE NAPREDAK, VIDIM TO PO KOLICINI MUZIKE TJ BENDOVA KOJI APLICIRAJU DA SVIRAJU NA EXITU. OD SVIH GRADOVA, IZDVAJAM TUZLU.. ONO SU CUVARI VATRE! TAMO SE LJUDI STVARNO BORE MUZIKOM PROTIVU LETARGIJE. SUPER EKIPA, MNOGO BENDOVA... SVAKA CAST.

Ime: SANDRA
22.07.2006 04:34

Bojane, Kako doci do pozitivne Srbije i promoviranja ljudskih prava i boriti se protiv nacionalizma u Srbiji. Ne moze se zazmiriti niti tek tako preskociti ono sto je Srbija cinila 1991-1995. Bez ispravljanja gresaka proslosti nema pozitivne buducnosti. Kako vi kao mlada snaga Srbije vidite put ka pozitivnoj Srbiji. Koji bi to proces i koliko dug bio? Hvala mnogo na odgovoru

22.7.2006

NIKO NE BEZI OD 91-95, SAMO JE PITANJAE KOLIKO DUGO SE MORA DRZATI OVAJ STATUS QUO? A JA VIDIM PUT TAKO STO CE KONACNO NORMALNI MLADI LJUDI DA SE ANGAZUJU NA SVE MOGUCE NACINE, A POGOTOVO POLITICKI.ZNAS, OVA SREDINA JE GODINAMA ODGAJALA DECU TAKO DA PROFESORI - PREDAJU, UCENICI - UCHE, A POLITICARI, ONI VODE ZEMLJU. SADA JE DEFINITIVNO DOSTA BILO VELIKIH LEADERA, I POTREBNO JE DA SE IDEOLOSKA SUPSTANCA POJEDE JEDNOM DOBROM TEHNOKRATIJOM I JACANJEM SISTEMA. NARAVNO, OVDE SE RADI MALO I O EVOLUCIJI... U NSU, KADA SMO KRETALI DA RADIMO EXIT, SVI SU GOVORILI- PA STA SADA HOCE TI KLINCI, ZNAMO IH KADA SU PISHKILI U PESAK NA STRANDU I KOPALI NOS... NAMA TREBA INICIJATIVE. TO BIH JA PREPISAO SVIMA.

Ime: Kozmopolita
21.07.2006 10:14

Bravo Bojane legendo. Ideja je kolosalna i zasluzuje samo komplimente. Vi mladi u Srbiji bi mogli puno toga pokrenuti i da posaljete u penziju te matorce koji se bave politikom. Trebali bi se upitati ko im je dao pravo da svojom losom politikom vama mladima ostave u nasljedje samo uzu Srbiju. Moja generacija studenata je strajkala i za vrijeme Tita koji je rekao da smo imali pravo, sto je onda bilo nezamislivo. Vama komadaju zemlju a vi cutite. Pokrenite i druge stvari da bi vam sutra bilo bolje. acionalizam, korupcija, kriminalitet i ksenofobija su valjda dostigli vrhunac. Treba se boriti za demokraciju i za to da konacno svaki gradjanin u tvojoj zemlji bude siguran.

21.7.2006

ETO, SLAZEM SE STO POSTO, UZ MALU OPASKU DA STE MOZDA TREBALI VISE NALECI ZA VREME TITE... SVIMA BI NAM LAKSE BILO DANAS.

Ime: Skeptik
21.07.2006 09:52

Hi Bojane. Tvoja ideja je fenomenalna cak i za jednog 55 godisnjaka kao sto sam ja (stari roker) Dok nisam ovih dana cuo za Tebe mislio sam da u Tvojoj zemlji uopce nema pametnih ljudi. Izvinjavam se za to. Ima pametnih ljudi ali ne medju politicarima. Svako dobro u zivotu i nastavi tako dalje. Prijatelj iz Hrvatske.

21.7.2006

HVALA NAJLEPSE. AJMO SVI MALO U POLITIKU LJUDI, PA SVIMA CE BITI BOLJE.

Ime: slatinacn@hotmail.com
21.07.2006 03:35

Bojane, na zalost kao sto vidis nema mnogo ljudi koji se javljaju kako bi ti postavili pitanja. Na citavoj teritoriji ex Yuge furaju se neki drugi fazoni, mrznja, nacionalizam... Vodeca klika politicara su nas stavili u torove, jer to je jedini nacin da se odrze na vlasti. Ovo sto si ti uradio je za svaku pohvalu. Pitanja zaista nemam, dovoljno je samo da kazem Slayer je bio na EXITU. Sve najbolje u buducem radu. EI

21.7.2006

HVALA. BENDOVI NA EXITU SU SAMO POVOD DA SE NEKI LJUDI SA OVIH PROSTORA SRETNU. TO SU BUDUCI MLADI LEADERI, NOSIOCI DRUSTVENI PROMENA... VIDECETE, 10-15 GODINA OD DANAS, SVI PREDSEDNICI DRZAVA REGIONA PRICACE O TOME KAKO SU BILI NA EXITU. E TO JE BITNO. TO JE MISIJA.

Ime: Dule/ mikikiki34668@peoplepc.com
20.07.2006 19:35

Sve cestitke,momcino,za ideju,organizaciju i pozitivnu energiju koju na taj nacin stvarate.Moje pitanje (a i ideja)je: koliko je procentualno mladih Srbije spremno da EXIT prihvati a i dopuni sa sadrzajima kao npr.razmjena sa drugima na tom planu, iz bivse SFRJ, tribine i akcije (istovremeno u vise gradova bivse SFRJ) posvecene borbi protiv nacionalizma-sovinizma,ksenofobije,borbe za istinu i civilizovan odnos medju narodima. Koliko ste vi mladi spremni da se odlucno suprostavite vlastima u svojoj drzavi da ih primorate da vas prihvate kao partnere u kreaciji vase buducnosti. Koja je gornja granica dokle mozete tolerisati to unistavanje "organizma" od kojeg vi treba sutra da zivite. I t d. u tom stilu. U svakom slucaju ja vam zelim sve najbolje ali mislim da je samo EXIT nedovoljan. Dobronamjernik.

20.7.2006

NARAVNO DA JE EXIT NEDOVOLJAN. AKO SVET OSTAJE NA MLADIMA, ONDA ZA POCETAK DA VIDIMO STA OSTAVLJAMO. PA NISTA SEM RUINA NIJE OSTALO, NAZALOST. MAHOM SU SVI PROBLEMI VEZANI ZA EKONOMIJU, MISLIM DA TU STVARI NECE ICI U RECESIJU, I DA KAKO SE EKONOMSKA SITUACIJA BUDE MENJALA, TAKO CE SE UNAPREDJIVATI I ODNOSI IZMEDJU NASIH ZEMALJA. NARAVNO, SVE TO TREBA DA PRATI I EVROPA. VEC REKOH NEGDE GORE, CINJENICU DA SAM OPASAN SENGESKIM ZIDOM NE MOGU DA PODNESEM I STALNO RADIM NA TOME DA MU SKINEM BAR PO NEKU CIGLU. KOLIKO JA MOGU. A ZAMISLITE... KADA NASI STUDENTI BUDU MOGLI DA SLUSAJU SEMINARE NA SORBONI, KADA NASA DECA BUDU UCILA EKONOMIJU NA LONDON SCHOOL OF ECONOMICS, ETC.... DA SE BAREM SLOZIMO U TOME DA CE IM RADIKALNI DEMAGOZI I PRODAVCI MAGLE, BAREM MALO TEZE PRODAVATI ISTU. ZAR NE?

Ime: Zika iz Travnika
20.07.2006 10:48

To Momak, Nedajte ovim ustogljenima da vladaju zivotom na pragu smrti. Oni mlade salju i da ginu za njihove samrtnicke trzaje. I kad ostaris nemenjaj elan.

20.7.2006

HVALA. NEMAM NAMERU DA SE MENJAM, NAZALOST MOJIH RODITELJA :)

Ime: Max
19.07.2006 23:48

Svaka vam cast sto ste uspljeli organizovati tako veliki festival vec pet godina kao sto je EXIT i za mene licno je to najbolji festival na Svijetu upravo zbog toga sto ne znam nijedan takav festival gdje ima 26 bina i gdje skoro svaka bina predstavlja svoju vrstu muzike. Nadam se da necete nikad dok god taj festival postoji dodati jos 27-dmu binu gdje ce biti turbo folk i komercijalni pop. S obzirom da ste ove godine uveli "EXIT u pokretu" da li se moze sjedece godine ocekivati da na tom programu gostuju poznati izvodjaci sa Zapada a pogotovo ja bi licno volio da to budu bendovi iz Metal Hamer?

19.7.2006

NE ZNAM KO CE DA NASTUPA, ALI MOGU TI RECI DA ONO STO JE SIGURNO JESTE DA CE EXIT U POKRETU DA BUDE JEDAN OD NAJBITNIJIH PROJEKATA EXITA ZA 2007 I 2008. IDEMO PO REGION, PA ZAJEDNO U EVROPU!

Komentari 11-19 (z 19)