Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Vaši članci
Rubrika za vaše autorske tekstove i komentare. Dalje

Forum

GORAN KARAN ONLINE

Lejla SARIĆ
25.08.2006

Goran Karan muzička je zvijezda međunarodnih razmjera, specifičnog glasa i interpretacije, bilo da izvodi klasična djela, rok ili pop. Glavne uloge u mjuziklima povjeravaju se uvijek samo iznimnim pjevačima, a Goran je takve uloge već ostvario u mjuziklima „Sarajevski krug“ i „Rock It“ i to na pozornicama svjetskih muzičkih metropola, kao što je Beč. Televizijski snimak Goranovog koncerta na splitskom Peristilu iz 1999. godine nominiran je za svjetski TV festival "Zlatna ruža Montreauxa“, a 2000. godine, za samo dva mjeseca, održao je čak četiri velika solistička koncerta u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu. Iste te godine, sa pjesmom "Kad zaspu anđeli" na pjesmi Evrovizije u Stockhlomu osvaja deveto mjesto za Hrvatsku. Platinaste ploče, brojne godišnje muzičke nagrade i prva mjesta na festivalima i top listama u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Turskoj. Uvijek otvoren i nasmijan, raspoložen za razgovor, Goran je istinska zvijezda. Dokazao je to i njegov način promocije prošlogodišnjeg albuma „Od srca do usana“ - umjesto ispraznih jet set zabava, Goran je počeo humanitarnu akciju "Od srca do usana" s kojom još uvijek obilazi Domove za nezbrinutu djecu. U pripremi je njegov novi album...

Da li želite učestvovati u ovom forumu?
Vaše ime *
Grad
Komentar *
Prije nego što pošaljete komentar , molimo pročitajte - Pravila za forum

Komentari 11-20 (z 23)

Ime: Sarajlija
30.08.2006 09:20

Pozdrav za finu raju. Kada ce biti novih pijesama poput Vagabundo i Ostani, koje niko nebi mogao otpijevati kao ti.Kad ces se osisati ? Jesili se zarekao ili??? Fino ti stoji ali brate, vruce u Splitu.

30.8.2006

Pisme radimo šta god bolje možemo, a ošišat ću se kad mi dođe.

Ime: puno pozdrava
29.08.2006 20:57

Uvijek si nam bio drag, a jos drazi da se osisas.

Ime: o di si
29.08.2006 20:04

ima li zavisti na estradi

29.8.2006

Mislim da ima. Ka i svugdje. Ali mislim da je gubljenje vremena razmišljat' o tome zašto nekome ide bolje nego tebi. Na svitu uvik nekome bolje ide, ali u principu, većini ljudi je lošije nego tebi. Uvik može malo bolje i puno gore.

Ime: zdravo gorane
29.08.2006 19:59

kako je biti popularan negdje izvan naseg govornog podrucja, cujem da si super prosao u turskoj

29.8.2006

To je malo čudno. Ne znam točno što se dogodilo u Turskoj, ali prošla je pisma Ostani, u engleskoj varijanti. Desilo mi se jednom da sam iša u Plavu džamiju i tamo u jednome stupu ima rupa u koji trebaš stavit' palac i ako uspiješ okrenut' cijeli krug onda će ti se ispunit' želja. Ja sam to pokušava uradit kako triba, a jedan turistički vodič je objašnjava jednoj grupi Japanaca na engleskom: This is.. ovo i ono, and this is Goran Karan. Ja sam se zasramio. Naravno da ti je drago kad si popularan, to je praktično za posa' ali ti to nije praktično za život.

Ime: Romano
29.08.2006 17:43

Da li bi pjevali pjesme koje sire mrznju medju susjetima, npr. poput Tomsona?

29.8.2006

Odgovor na ovo pitanje su moje pisme. Ja pivam ono što nalazim da je inspirativno. Drugi pivaju što oni nalaze da je inspirativno. Ne možeš to gledat jednobojno.

Ime: cao
28.08.2006 19:41

otkud iz splita toliko dobrih muzicara, jel to neka tradicija ili sta

28.8.2006

Pa sama klima te zove na to da se svira. Osim toga, iz doba moje mladosti bilo je romantično to sa gitarama, danas je toga manje, pa se i naučilo nešto svirat'. Za gaže smo morali skidat' i tuđe pisme, pa bi ti kasnije dobro došlo. K'o da te neko na silu uči dva strana jezika, pa ti je muka dok ih učiš, a kad ih naučiš, ti je super. A Split, mislim da ima strašnu tradiciju. Nadam se da će se i nastaviti, na svoj neki osebujniji način.

Ime: FILIP
28.08.2006 10:05

Dali vi u hrvackoj imate narodnjaka i turbo folka?Kako se boriti protiv toga zla?Ta vrsta muzike je u velikoj ekspanziji na juznoslovenskim prostorima,kako se protiv toga boriti!Sta vi uopste mislite o tom vidu glazbe?

28.8.2006

Imamo! 'Oćeš i ti malo?

Ime: stefancvetkovic@yahoo.com
27.08.2006 11:30

pozdrav za GORANA moje pitanje za njega jeste pribojava li se pojava koje ukazuju na narastajuci sovinizam,politicko nasilje i sl.

27.8.2006

Nije mi drago kada se ljudi saobraćaju na takav način, kad se izgubi individualnost u nekim površnim „-izmima“, ali da se bojim - nemam se čega bojat'. Ima Boga.

Ime: vjerni slusalac
26.08.2006 16:14

Samo da kazem da je nas Goran isti kao i onaj nesto stariji Goran, Bregovic, dakle velicanstven. Njegov glas i interpretacija pojedinih pjesama kao npr. Dalmatinske suze, Vagabundo ili npr. Putujem tamo su toliko opcinjavajuci da kada jednom pustite Cd zao vam je ugasit. Pitanje bi bilo, kakav ce biti zvuk na novom Goranovom albumu, hoce li biti onih zavijajucih gitara ili cemo upasti u tehno sound?

26.8.2006

1. Brega je napravija veći posa' oko toga. Vodio je najveći bend u bivšoj zemlji. Ja ne mogu na isti način s njime u istu rečenicu. O sebi razmišljam kao čovik koji, eto, piše pisme, pa kad napišem jedno stopedeset, onda ćemo razgovarat o tome. 2. Koje to gitare, zaboga, zavijaju? Ja se trudim da pisma sama reče u kakvo ruho da je obučem. Pjesma je lijepa djevojka. Lipe divojke većina ljudi voli, ali ne vole kad su pretirano našminkane. A za one koji žele malo grublju igru i predigru, napravićemo taj rock-momenat.

Ime: denis sarajevo/dex_sa25@yahoo.com
26.08.2006 12:55

mislis li da je najvise Zdenko Runjic zasluzan za vas uspijeh u karijeri

26.8.2006

Pa svakako. On mi je dao da pivam ove pisme koje su ljudi prepoznali. Da nije bilo njega, ja vjerovatno ne bih živija u Hrvatskoj jer sam već ima jednu dobru situaciju vani. Nije mi krivo, i hvala mu, i neka ga srića prati, di god da je.

Komentari 11-20 (z 23)