Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Vaši članci
Rubrika za vaše autorske tekstove i komentare. Dalje

Forum

ENVER PETROVCI ONLINE

Gëzim BAXHAKU
08.01.2007

Enver Petrovci je jedan od najpoznatijih glumaca srednje generacije. Rođen 1954 godine u Prištini. Fakultet dramskih umetnosti je završio u Beogradu. Iza sebe ima mnogobrojne uloge u pozorištu, filmovima i televizijskim serijama. Ističe da su mu sve uloge drage, ali posebno ističe ulogu Istrefa Verija u predstavi Ateljeja 212 "Kosančićev venac br 7." Pozorišna kritika je mnoga njegova dramska ostvarenja ocenila briljantnim i neponovljivim ulogama. Osnivač je i dekan Fakulteta dramskih umetnosti u Prištini i vlasnik Pozorišta «Teatri i Babes" (Očevo pozorište).

Ovaj forum je zaključen

Komentari 11-19 (z 19)

Ime: Dzambeg
10.01.2007 11:21

Pozdrav Enver Pitao bih te, dali imamo glumaca da odglume jedan film, a koji je bio istinit po iskazu buduceg premijera Vijeca ministara Nikole Spirica: " Jurisanje tenkovima na Sarajevo", a zna se ko je juriso cetri godine, a Milorad Dodik ce sad jurisati sa kocijama.

Ime: jackyboy3@lycos.de
09.01.2007 22:11

zotri enver ju jeni legjenda egjale e aktrimit kosovar ju uroj sukse jetofshi plote vite Gospodine Envere vi ste ziva legenda kosovske glume, zelim vam, uspeha i da zivite mnogo godina.

9.1.2007

Hvala. Voleo bih da prozivim kao moj otac koji je ziveo 74 godine, ali tesko. U svakom slucaju najlepsa hvala na dobrim zeljama.

Ime: ri_da2003@hotmail.com
09.01.2007 16:49

Përsëri po lajmrohem se më duket se teksti ka dal në gjysëm.Quhem Ridvan Daliu jam nga Presheva,dhe me zotriun Petrovci kemi qenë bashk në ushtri ish APJ në Kraljevë më 1981,e cila ushtri ma vonë na doli dardh me bisht,e ceka se kazerma ka qenë "sedam sekretara SKOJ-ja artiljeriska baterija,më kujtohen shfaqjet e tij në kazerm dhe shtëpi të armatës,nuk kam pyetje por e pëshëndes dhe çdo të mirë në jetë. Zovem se Ridvan Daliu, iz Presseva sam i sa gospodino Petrovci sam zajedno bio u bivsoj JNA u Kraljevu 1981 godine, u vojsci koja nam je kasnije izasla „kruska sa repom (albanska je to poslovica) . Rekao sam bili smo u kasarni „Sedam sekretara SKOJ-a“, u artiljerijskoj bateriji. Secam se njegovih predstava u kasarni i u domu vojske, nema pitanja samo ga pozdravljam i sve najbolje u zivotu.

9.1.2007

Pozdravljam i ja tebe

Ime: Musliu
09.01.2007 04:10

I nderuari Profesor,me vjen shume mire qe karrieren tuaj e keni vazhduar ne Kosove, jeni njeri nga me te medhenjet ne aktrim dhe jemi te lumtur qe ju kemi.Pyetja: a ka gjase qe Kosova ne nje te ardhme te afert te xhiroje filma te kalibrit "Njeriu prej dheut", "Proka" etj.?Aktualisht nga Kosovafilmi nuk degjojme asgje te re! Musliu Postovani profesore, drago mi je sto ste vasu karijeru nastavili na Kosovu, jedan ste od najvecih u glumi i srecni smo sto vas imamo. Pitanje: Ima li Kosovo u bliskoj buducnosti mogucnost da snima filmove kao sto su bili “Covek od zemlje”, “Proja” i drugo. Trenutno iz Kosovafilma ne cujemo nista novo. Musliu.

9.1.2007

Dok su ovi ljudi na vlasti ja mislim da nema nade, zato sto je za njih to nebitno, nista ili malo se ulaze u kulturu. Naravno uvek ce reci nema se para, to nije istina, medjutim njihovo shvatanje je da nije vazna kultuira vec nesto drugo, sto je to samo oni znaju.

Ime: umjetnicka dusa
09.01.2007 02:52

Postovanje umjetnice, Bio sam 40 godina glumac i reziser amater cak i u Kanadi na francuskom jeziku. Volim pozoriste mada skoro ovde i neidem. Da li se slazete da tekstovi kasne za sadasnjoscu i da ljudi vecinom gledaju proslost pa se uzbudjuju dje nemogu nista popraviti no vlast ih pusta da to gledaju i da se tjese da im je bolje no onima prije.

9.1.2007

To moze biti istina, ja mislim da se ranije pisalo o proslosti zato sto su se ljudi plasili da pisu o sadasnjosti i oni koji su pisali cinili su to kroz metafore. Pisati o sadasnjosti je teze, jer pored toga sto moras biti dobar pisac treba da budes i pametan i dalekovid. Sada, po misljenju nije problem u slobodi izrazavanja, vec je problem u tome sto oni u ovoj slobodi izrazavanja ne znaju da pisu.

Ime: ri_da2003Hotmail.com
09.01.2007 02:29

rtiljeriska barerija kazerma "sedam sekretara skoj-a.Nuk kam ndonji pytje të veçant por ju përshëndes dhe çdo të mirë në jetë Artiljerijska baterija, kasarna “Sedam sekretara SKOJ-a. Nemam posebno pitanje vec hocu da vas pozdravim i zazelim sve najbolje u zivotu.

Ime: Vaš poštovalac
08.01.2007 14:55

Dragi Envere, nadate li se opet onom nekadašnjem Beogradu u kojem biste Vi mogli da radite svoj posao, imate i koristite svoj stan, izlazite sa prijateljima... Ili mislite da je naša generacija potrošila svoje šanse i da tek naša deca mogu da probaju da naprave ponovo ono što smo mi nekada imali.

8.1.2007

Slazem se sa vama Iine bih menjao nista sto ste rekli, nase je vreme potroseno, doci ce neke nove generacije da ucine mnogo vise.

Ime: Plavnick
08.01.2007 14:07

Postovanje! Gos. Petrovci, par pitanja. Rodjen sam i zivim u Pristini, i vidim da sa Kosovskom kinemtaografijom ne ide sve najbolje. Interesuje me, gdje je zapelo?? Pored "Kukumi-a" skoro da se nista novo ne dogadja? Ima li najava da ce biti novih filmova (onih dugometraznih) i da li cete Vi neki od njih rezirati, mozda? I da li postoji saradnja sa BiH kinematografijom, hoce li je biti??

8.1.2007

Ima nekih najava da ce snimati neki dugometrazni filmovi, ali ne kao kosovska produkcija vec u u saradnji, u koprodukciji. Male zemlje shvataju da nije stvar u tome da produciram film samostalno, jer iako obezbedis sredstva, prostor za prikazivanje je suzen i istovremeno nisi u situaciji da mozes da ga prodas, tako da ce se verovatno ici na koprodukcije sa poznatim producentima u Evropi ili sire.

Ime: Anonimni posjetilac
08.01.2007 13:38

Profesore Petrovci, Imao sam prilike da pogledan neke od najboljih predstava kije ste radili. Mislim da ste u "necistoj krvi" ipak bili najbolje, sta vi mislite ? Dragan Stijovich, Kraljevo

8.1.2007

Vi sigurno mislite na „Kostanu“ Bore Stankovica. Ona je moj zivotni san i to sam igrao tri puta. Slazem se da je to jedno od mojih najboljih ostvarenja, ne bih rekao da je najbolja uloga ali sam siguran da sam prvi glumac koji je radio Mitka drugacije i vidim da su posle mene poceli i drugi da ga tako rade. Da su shvatili da to nije jedan straac koji kuka za mladoscu, nego jedan mangup koji zivi u provinciji, nema snage da iz nje izadje i da zivi slobodno kako bi on voleo, vec je primoran da tu zivi i da lazno prica o njegovim dozivljajima. Kada sam prvi put procitao taj tekst vrlo mi se dopao i bicu malo nekroman, ali sam bio ubedjen da je Bora Stankovic to pisao zbog mene, da bih ja to jednom igrao i ja sam to uradio tri puta, jednom na diplomskom radu, jednom u Novom Sadu i jednom u Leskovcu. Ja bih ga jos jednom rado radio, ali sa 50 godina sigurno bih ga uradio najbolje na svetu i eventualno bi to bila moja zivotna uloga. Daj boze da imam srecu da to radim jos jednom.

Komentari 11-19 (z 19)