Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Vaši članci
Rubrika za vaše autorske tekstove i komentare. Dalje

Forum

ZDRAVKO ČOLIĆ ONLINE

Mirna SADIKOVIĆ
22.02.2007

Jednom je neko napisao: «Ono što je za Ameriku Elvis Presley, za Englesku Cliff Richards, to je za Balkan Zdravko Čolić». Nesumnjivo jedna od rijetkih pravih zvijezda u okvirima svjetskog šou biznisa, ovaj čovjek već više od 30 godina dominira pop muzičkom scenom. Sredinom decembra izdao je 11. album pod nazivom «Zavičaj» i za mjesec dana prodao 500.000 nosača zvuka, oborivši tako sve rekorde na ovim prostorima. „Zavičaj“ kao sjećanje na djetinjstvo, na jednu emociju, na jedno okruženje, na ljude i na dobru vibraciju mjesta gdje je odrastao – Sarajeva. Prema ocjeni muzičkih stručnjaka, album "Zavičaj" predstavlja produkcijski i sadržajno jedan od najboljih muzičkih albuma objavljenih na ovim prostorima. Na albumu se nalazi 14 hitova koje pored Čole potpisuju Đorđe Balašević, Marina Tucaković, Leontina, Arsen Dedić, Dino Merlin i drugi. Za ispisivanje biografije Zdravka Čolića trebalo bi nekoliko stranica, pa je ovdje i ne navodimo. A to i nije potrebno. Čola je brand.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 11-20 (z 112)

Ime: Ratnikpravde@yahoo.com
08.03.2007 18:33

Da ovima kazem sto kaze netreba piati Zdravku politicka pitanja,zasto ne ako podrzava zlocin kao era ojadnic zasto bih onda ja ili ostali slusali njega i gdje je bio 92?a vi koji niste preizvjeli rat od 92 do 95 bolje vam je da zacepite kad niste prezivjeli rat.

8.3.2007

Nikad nisam i necu podrzavati zlocine. Vjerujem u to da ce svi krivci stici pred pravdu.

Ime: ranka.lazarov@kpnplanet.nl
07.03.2007 16:21

U trenutcima nostalgije i tuge slusam tvoj novi cd ivracam se u neka sretna vremena.Sjecas se Skenderije ,dansinga/kaktusa/godina 72-75 Ranka/iz hladne Holandije/

7.3.2007

Draga Ranka, ja se zivo sjecam lijepih vremena u Skenderiji izmedju 69 i 71.

Ime: Tuzlanka
07.03.2007 14:13

Postovani Zdravko , zelim samo da Vas pozdravim. Uz Vas i Vase pjesme sam odrastala. Sada kada imam svoje dijete i njemu cu pustati Vase pjesme jer ste super. Zalim sto su ljudi sa ovih nasih prostora toliko optereceni politikom i ne vide dalje od "nosa" . Vjerujem da bi zivjeli u boljem svijetu kada bi poceli razmisljati svojom glavom a ne slusali druge. Vratio bi se mnogima osmjeh na lice ... Puno pozdrava i hvala za mnoge lijepe trenutke

7.3.2007

Dijelimo misljenje. Voli Vas Zdravko

Ime: d.z.
07.03.2007 12:03

Dragi Zdravko, kao sto i sam vidis sve je postalo politika i sve je manje interesa za muzicke kvalitete nekog pjevaca. Zalosno je sto ljudi koriste ovaj prostor da prezentiraju svoje politicke stavove ili pak napadaju tudje. Zadnji album je veoma dobar. Zelim ti puno uspjeha. pozdrav generacija 50 i neka

7.3.2007

Pozdrav Generaciji. Vidimo se.

Ime: Sarajevo-anarchy
07.03.2007 10:44

Ovima sto se brecaju, Zdravko nije ratnik vec pjevac e sad kakav je pjevac to bi se moglo komentarisati. Meni licno njegovo stvaralastvo nista ne znaci. Mozda je njegov najbolji album onaj sa kraja 80-tih, ne sjecam se bas ali je muzicki bio skoncentrisan i jak, bas ozbiljan rad.

7.3.2007

Hvala na misljenju. Svaki iskreni sud mi znaci.

Ime: Slobodan
06.03.2007 23:37

Zdravko, da li se sjecas "Lokica"?

6.3.2007

Kako da ne! Tu saradnju svi pamte. Sa velikom tugom sam saznao da od nedavno Lokice nisu u punom broju.

Ime: halixmo@aol.com
06.03.2007 21:03

dosao si tiho i obiljezio 20 i 21 vijek COLA za uvijek

6.3.2007

Hvala lijepo.

Ime: mehdin@bluevin.ch
06.03.2007 19:06

Gdje bi najradije zivio kada bi opet birao?

6.3.2007

Kada bi birao – Sidnej (ali je predaleko)

Ime: J.A.
06.03.2007 17:03

Vagabundo,svaki novi album ti je sve bolji i bolji.Pozdrav najboljem vokalu Evrope.

6.3.2007

Hvala. Samo da ne pretjeramo.

Ime: maja
06.03.2007 08:09

Prije svega zelim da izrazim svoje postovanje i cestitke jednom velikom umjetniku i najljepse zelje.Citajuci poslate komentare i pitanja obeshrabruje toliko politike,toliko retrogradnog,uskogrudosti i netolerantnosti.Cini se da je u odnosu na cijeli svijet samo kod nas vrijeme stalo.Nakon vise od deset godina ponavljanje istih tema nikome nece donijeti ni srecu ni prosperitet.Pustimo umjetnike da nas zabavljaju, da nas uveseljavaju i zivot cine ljepsim.

6.3.2007

U potpunosti se slazem sa Vasom posljednjom recenicom. Tome i sluzimo.

Komentari 11-20 (z 112)