Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Vaši članci
Rubrika za vaše autorske tekstove i komentare. Dalje

Forum

DEJAN SAVIĆEVIĆ ONLINE

Marija ARNAUTOVIĆ
29.03.2007

Crnogorska fudbalska reprezentacija odigrala je 24. marta prvu utakmicu nakon osamostaljenja Crne Gore. I pobijedila selekciju Mađarske rezultatom 2:1. Povod je to da u goste pozovemo predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore Dejana Savićevića i jednu od fudbalskih legendi sa ovih prostora. Karijeru počeo u Mladosti, a nastavio u Budućnosti. U Crvenu zvezdu prešao 1988. godine i 1991, sa «crveno-bijelima» osvojio Kup šampiona, pobjedom nad Olimpikom iz Marseja u finalu u Bariju. Od 1992. do 1998. godine igrao je za Milan, sa kojim je postao prvak Evrope 1994. godine. Bio je najbolji pojedinac nezaboravnog finala sa Barselonom i strijelac jednog od najljepših golova u istoriji elitnog evropskog klupskog takmičenja. U Italiji dobio nadimak – Genije, koji dovoljno govori o njegovom fudbalskom majstorstvu. Savićević je 4. aprila 2006. godine dobio priznanje UEFA za doprinos razvoju evropskog fudbala i Lige šampiona. Karijeru je završio u Rapidu iz Beča. Za reprezentaciju SFRJ debitovao je 29. oktobra 1986. godine u Splitu, protiv Turske. Učestvovao je na dva Svjetska prvenstva – u Italiji 1990. i Francuskoj 1998. godine. Za reprezentacije SFRJ i SRJ odigrao je 56 utakmica i postigao 29 golova. Predsjednik FSCG od 2001. godine.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 11-20 (z 42)

Ime: math teacher
12.04.2007 18:31

Sta je presudno da bi se postalo to sto si Ti bio, vrhunski svetski sportista, talenat, volja, rad ili sreca a mozda i neka losa ocjena iz matematike.

12.4.2007

Sve ovo što si naveo u pitanju osim ove loše ocjene iz matematike, jer mi je matematika išla dobro u školi, ali je bilo drugih predmeta koji su mi bili manje privlačni.

Ime: ABC
12.04.2007 14:23

Ima li šanse da se na prostoru nekadašnje SFRJ napravi nekakva nogometna liga po uzoru na Jadransku ligu u košarci? Bi li takva liga bila od koristi za razliku od ove košarkaške, od koje se puno očekivalo a na kraju nitko nema od toga ništa. http://www.youtube.com/watch?v=IJNEB4OyN40

12.4.2007

Mislim da je iluzorno govoriti o bilo kakvoj fudbalskoj ligi na prostorima bivše SFRJ. Postoji dosta objektivnih prepreka za jednu takvu ligu i pitanje je kakav bi karakter ta liga imala i šta bi naša domaća prvenstva značila kada bi postojala jedna takva liga (kako bi se popunjavala ta liga, ko bi delegirao sudije, delegate, ko bi bio disciplinski sudija, itd.), šta bi bilo sa pobjednikom lige itd... UEFA je jasno stavila do znanja da neće dozvoliti takve lige i da će poštovati samo nacionalne lige. Za odigravanje jedne takve lige pored naših nacionalnih liga ima vrlo malo termina, takoreći i nema ih.

Ime: PAVLE
11.04.2007 20:23

KO CE UZETI TITULU PRVAKA U CRNOJ GORI?I DALI JE PRVENSTVO BILO REALNO?PRICA SE PO CARSIJI DA CE ZETSKI LOBI DATI SUTJESKOJ KUP CRNE GORE;A TITULA JE SIGURNO ZETSKA?IMA LI ISTINE U TOME?

11.4.2007

Mislim da se do posljednjeg kola neće znati prvak lige Crne Gore i da i Zeta i Budućnost imaju podjednake šanse da budu prvaci. Po mom mišljenju Zeta u odnosu na Budućnost ima bolji raspored, ali to ne mora da bude odlučujuće u borbi za titulu. Mislim da je Zeta favorit u odnosu na Sutjesku i da je normalno očekivati da će Zeta igrati finale KUP-a Crne Gore i da nema istine u tim čaršijskim pričama.

Ime: alimanovic08@netzero.com
11.04.2007 17:29

dejo legendo imam je dno pitanje a to je kada ce crna gora odigrati jednu prijateljsku utakmicu sa bosnom i hercegovinom

11.4.2007

Već smo odigrali par prijateljskih utakmica sa Bosnom i Hercegovinom, ali sa mladjim kategorijama i imamo odlične odnose sa FS BiH. Sigurno da ćemo odigrati i fudbalsku utakmicu najjačih selekcija kada to bude zajednički interes FSCG i FS BiH.

Ime: Amidza iz Sarajeva
11.04.2007 16:48

Pozdrav Savicevicu Jedno pitanje, nije tesko. Jesu li (kako im lackaju Bosnjaci) "Skorpioni" za tebe teroristi? Samo da naspomenem da su ti teroristi izvrsili nevidjen zlocin nad bosnjackom dijecom kod Trnova, a i po cijeloj BiH. Dodik i njegova teroristicka vlada u B.Luci stitie zlocince, a terorista ima sa Dodikom na celu blizu 250,000 u pola BiH. Imas li komentar na to?

11.4.2007

Mislim da je rat koji je pogodio bivšu SFRJ najveće zlo koje je moglo da se desi. Sigurno je bilo zločina od svih učesnika u ratu i zaista mi je što se to desilo. Nadam se da će počinioce tih zločina stići pravda. Što se tiče Škorpiona čuo sam za te zločine i, koliko imam informacija, to su bile vojne – paravojne formacije koje su učestvovale u ratu i kao mnogi učesnici tih dešavanja su nažalost pravili zločine.

Ime: Redakcija
11.04.2007 11:06

Još jednom vas molimo da u ovoj rubrici postavljate samo pitanja ili dajete komentare vezano za gosta. Za sve ostale komentare imate na nasoj web stranici rubriku: komentari nasih posjetilaca. Hvala.

Ime: RISTO RADOVIC
10.04.2007 15:12

Dejane Savicevicu!Postujem vas kao sportistu,kao presjednika FSCG i kao naseg podgoricanina. Ali dejane savicevicu,ne cijenim te sto se tice stava prema dva kluba vodeca u crnoj gori.Necu ulaziti u detalje spora oko FK ZETA I FK BUDUCNOSTI.Samo cu dati jedan nadam se jasan komentar,sto ne znaci da sam u pravu?Prvo varate se vi svi koji mislite da je fudbal samo sport,Drugo da nije bilo pojedinih ljudi sa kojima ste vi u nekakvim hladnim odnosima nebi bilo ni vase funkcije danas,a bogami ni REPREZENTACIJE crne gore.Da zavrsim,srecan sam sto je nasa selekcija ostvarila pobjedu,molim te budi PRESJEDNIK FSCG,mani se lobiranja za FK buducnost,a pogotovo se mani FK ZETE jer mislim da ces ti na tome izgubiti,na ti smo jer te poznajem.Na kraju ti zelim sve najbolje,i FUDBAL NIJE SAMO SPORT DEJANE,nego i veliki biznis,trudi se da fudbalski savez bude cist i da sve protice u sportskom duhu,Sta rade uprave klubova ZETE I BUDUCNOSTI mislim da bi trebalo da te boli uvo,sve su to finansiski interesi znas to dobro.MISLIM DA FSCG dobro funkcionise,nastavite tako i dalje,POZDRAV ZA TEBE! VETERAN HLADNOG RATA, A BOGAMI MOZDA I PRAVOG ZA NEZAVISNU CRNU GORU!!!

10.4.2007

Ovo nije pitanje nego tvoje mišljenje. Mislim da griješiš, a nemam namjeru da te ubjedjujem u suprotno.

Ime: becir-beciragic@t.online.de.
09.04.2007 14:25

Dejo-Genije sa sveg Srca cestitamo Ja i moj Sin na prvoj pobjedi nase drage Reprezentacije Crne Gore.Vama i kompletnoj Reprezentaciji. Hvala vam Sto ste nas ucinjeli ponosnim.

9.4.2007

Hvala na čestitkama.

Ime: tara.milic@gmail.com
08.04.2007 13:12

ne vjerujem u crnu goru ni u njen fudbal utakmica je kupljena

8.4.2007

Treba da te je sramota da poslije jedne onako odigrane utakmice kakva je bila utakmica Crna Gora – Madjarska možeš da doneseš takav zaključak.

Ime: Garibovic Asmin garasmin@hotmail.com
07.04.2007 20:04

DEJO MAJSTORE TVOJ SAM BIO I OSTAO OBOZAVALAC TVOJE FUDBALSKE MAJSTORIJE. INTERESUJE ME STA MISLIS O ZLATANU IBRAHIMOVICU I IMALI SANSE DA TE NASLIJEDI U ITALIJI . HVALA

7.4.2007

O Zlatanu Ibrahimoviću imam najljepše mišljenje i žao mi je što ne igra za neku od reprezentacija iz bivše SFRJ. Mislim da je u ovih skoro dvije godine koliko igra u Italiji u dresu Juventusa i Intera već ostavio traga i da je pred njim velika fudbalska budućnost.

Komentari 11-20 (z 42)