Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

DENIS LATIN ONLINE

Mirjana RAKELA
17.9.2007

Denis Latin jedan je od najistaknutijih hrvatskih novinara. Od 1987. radi na Radio-televiziji Zagreb, kasnije HRT-u. Početkom devedesetih kao 24 –godišnjak postaje najmladjii urednik Dnevnika, središnje informativne televizijske emisije. Rat u Hrvatskoj ga odvodi na ratišta kao ratnog izvjestitelja. Godine 1993. pokreće i i od tada vodi kultnu "Latinicu", jednu od najgledanijih televizijskih emisija, ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj regiji. Denis je dobitnik niza novinarskih priznanja, od Zlatnog pera Hrvatskog novinarskog društva 1990. do nagrade "Dr. Erhard Busek", Medijske organizacije za jugoistočnu Europu (SEEMO), kada je proglašen za najboljeg novinara jugoistočne Europe, zaslužnog za promicanje razumijevanja na prostorima, novinarsku toleranciju i promicanje demokratizacije. Godine 2005. uručena mu je Zlatna povelja mira "Linus Pauling" Internacionalne lige humanista, za doprinos istini i pravdi kroz dosljedno visokoprofesionalno izvještavanje domaće i svjetske javnosti. Ove je godine odbio primiti nagradu "Za doprinos slobodi medija" koju mu je trebao uručiti u Beogradu Nino Brajević, predsjednik Udruženja novinara Srbije, koji je krajem 1991. bio izvjestitelj TV Beograd iz "oslobođenog Vukovara". Denis Latin je novinar sa stilom i stavom. Mnogi misle da bio bio sjajan diplomat o čemu su mediji u Hrvatskoj posljednjih mjeseci pisali, za diplomaciju bi to bio dobitak, no za novinarstvo u Hrvatskoj nemjerljiv gubitak.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 11-20 (z 41)

Ime: Kresevska Deklaracija - Herceg Bosna
22.09.2007 15:25

"BiH nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimaska, vec srpska, hrvatska i muslimanska."Tako su govorili Cestiti Ljudi koji su bili na vlasti, i Srbi i Hrvati i Bosnjaci. Posto su sada bh politacari Cobani, ustrojili su od BiH federaciju od Tri Tora u kojoj je usla Knezevina - Republika Srpska, Pasaluk - Republika Fildzan i Banovina - Republika Herceg Bosna.Samo je pitanje sta ce biti sa Republikom Fildzan ako se Republika Srpska i Republika Herceg Bosna prikljuce "svojim maticama" kako bi formirali Veliku Srbiju odnosno Veliku Hrvatsku jer je Turska daleko da bi se njoj prikljucila. Sta kazete gosp. Denise na ovu geopoliticku kombinatoriku Hrvatske, Srbije i Krscanske Evrope.

22.9.2007

BiH vidim kao jedinstvenu i cjelovitu, u skoroj budućnosti članicu EU. Sve ostalo znači povratak u mračnu prošlost.

Ime: Latinica
22.09.2007 14:20

Do kada planirate još uređivati emisiju Latinica?

22.9.2007

Dok mi budu dali, dok budem mogao i dok emisija bude dobra.

Ime: Ivan
22.09.2007 14:19

Što mislite o Sidranovoj izjavi da Hrvatski novinari na FTV govore "Ustaškim" jezikom? Kakva je to poruka Hrvatima u BIH.

22.9.2007

Ako je bilo tako, mislim da je to politički nekorektno, kulturološki i civilizacijski sramotno, a spomenutu izjavu moglo bi se svrstati i u govor mržnje.

Ime: Od Viktora je jedino bolji Feral
22.09.2007 13:10

Koji je bio osnovni razlog zbog kojeg je u nekoliko brojeva Feral Tribuna trajao zucni verbalni duel izmedju vas i najostrijeg pera juzne hemisfere Viktora Ivancica . Nije lako isporovocirati Viktora .Cime ste ga razljutili ? Zahvaljujem na odgovoru .

22.9.2007

Viktor mi je zamjerio što nisam spriječio otkaze novinara na HTV-u početkom devedesetih. Svoj sam protest izrazio prilikom smjenjivanja tadašnje urednice Informativnog programa Ines Šaškor. Kao mladi novinar, nisam mogao učiniti više. Svojim autoritetom, kojeg sam u međuvremenu stekao, danas mogu mnogo više. To se i vidi u mojim emisijama.

Ime: Pravda i istina
22.09.2007 11:27

Gospodine Latin , Po svjedocenju Stipe Mesica pred MSP u Hagu delegacije i izlanstva Milosevica i Tudjmana u sastvu Dr D.Bilandzic , Dr .Smiljko Sokol , Josip Sentija , Zvonimir Lerotic sa hrvatske .... a sa srpske strane Ljilja Avramov , Markovic itd su se poslije Kardjordjeva sastali jos 60 puta .Cilj njihovih sastanka bio je samo jedan .Podjela BiH , razgranicenje Srba i Hrvata preko ledja Bosne na nekim granicama banovine iz 1939 ( Cvetkovic -Macek ) kako je to obicavao govoriti F.Tudjman .Medjutim 31 marta 1000 -dugodisnja drzava BiH dobija i potvrdu svoje drzavnosti , 64,7 % stanovnika svih konfesija na referendumu zaokruzuje DA i Bosna postaje medjunardno priznata drzava i clanica , najmladja clanica UN .Vec sutradan Arkanovci prelaze Drinu i upadaju u Bijeljinu , zatim gori Visegrad , Zvornik , Foca .....Hrvatska vojska napada Gornji Vakuf u 6 mjesecu 1992 a Prozor je napadnut u oktobru 1992 .Moje pitanje za vas .Ako je Bosna bila priznata drzava o MZ i cijelog svijeta cak i od Hrvatske , zasto su Srbija , JNA , rezervesti , dobrovoljci , MUP , Karadjiceva VRS , i Bobanov HVO ...zasto su oni napali BiH ako od promjene granica nema nista .A to je bio cilj rata i napada .Pripajanje dijelova BiH .Zasto su onda Bosnu cerecili 4 godine ?Zasto ?

22.9.2007

Tuđman, Milošević i Izetbegović htjeli su podijeliti BiH. Oko toga nije se bilo lako dogovoriti. Zato su Bosnu čerečili četiri godine.

Ime: Skakac sa Mosta
21.09.2007 20:43

Tzv herceg bosna para drzava , fasisticka tvorveina nastala na genocidu i etnickom ciscenju konclogorima Dretelj , Heliodrom , Vojno......rusenje svih dzamija na tom prostru , rusenja Starog Mosta takodje ide na dusu te satelitske drzave koja je programirana u Zgrebu ...dakle njeno trajanje u vidu jednog snijega je nestalo Wasingtonskim sporazumom .Sta mislite kada ce nestati njena bliznakinja tzv republika srpka nastala u dejtonu koja lezi na kostima desitina hiljada ljudi i koja lezi na 500 masovnih grobnica .Da li i kada prognozirate kraj te tvorevine koja je po optuznici generalu Krsiticu ( 45 godina za genocid ) nastala na genocidu .Hvala na odgovoru .Pozdrav iz Mostara i nase Bosne i Hercegovine !!!!!!!!!!!!

21.9.2007

Uvjeren sam da će Republika Srpska nestati. Pitanje je kad će se to dogoditi, stvar je politički najpogodnijeg trenutka.

Ime: Big brother
21.09.2007 12:39

Gospodine Latin, Objektivni poznavaoci tvrde da je BiH, takozvana, privremena i da ne moze opstati jer nema osnovni element jedne drzave, nema volju naroda. Poznajete li ijednu svjetsku tvoprevinu slicnu ovoj?

21.9.2007

Znam Švicarsku, zemlju u kojoj se živi jako dobro.

Ime: U pitanju je Herceg Bosna
21.09.2007 09:36

Po nagovoru bosanskog Milosevica (Dodika) njegovi vazli, hrvatski lideri pokusavaju u reformu Ustava BiH uvrstiti treci - hrvatski entitet. Po njima srednja razina vlasti trebala bi imati izvrsnu, zakonodavnu i pravosudnu vlast, dakle decentalizaciju BiH, kao drzave. Posto im je bosanski Milosevic dao do znanja da "oslobodjena" Posavina pripada RS, hrvatski lideri su prihvatili diskontinuitet teritorija koji ne bi stetio RS. Pitam se zasto se Dodikovi vazali odricu Posavine? Dali je u pitanju diskontinuitet teritorija - Herceg Bosna?

21.9.2007

Mislim da su to prljava posla i da od toga neće biti ništa.

Ime: Demokratske slobode u Hrvatskoj
21.09.2007 08:25

Nakon 10 teskih godina totalitarizma, koliko mislite da se je Hrvatska otrgla totalitarizmu i koliko Vi mislite da ima slobode u medijima?

21.9.2007

Slobodnih medija u Hrvatskoj danas ima znatno više nego prije 10 godina. Međutim, razloga za pretjerano zadovoljstvo još uvijek nema jer politika i krupni kapital konstantno pokušavaju zauzdati medijske slobode i novinare staviti pod kontrolu.

Ime: Treci entitet - Dodikova podvla Hrvatima
20.09.2007 15:38

Zasto hrvatski lideri iz BiH pregovaraju sa svojim progoniteljima i dzelatima zagovarajuci treci entitet. Obrijani cetnici i njihov lider Dodik, ovim kumovanjem za hrvatski entite svim silama nastoje da ih nahuskaju na Bosnjake i Hrvate koji su za gradjasku -demokratsku drzavu bez (bl)entiteta i troclanog (troglavog)Predsjednistva.

20.9.2007

Zato što imaju zajedničke interese. Žele se održati na vlasti, i zbog toga ne biraju saveznike.

Komentari 11-20 (z 41)