Slušajte uživo
Trenutno slušate
Regionalni program

Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

Goran Milić odgovara na vaša pitanja

RSE
9.5.2008

Našeg gosta Gorana Milića ne treba posebno predstavljati. O tome šta sada radi najpopularnija medijska ličnost svih vremena, sam Milić je nedavno izjavio: "Urednik sam i voditelj tjedne emisije "Brisani prostor" na HTV, koja se emitira četvrtkom navečer, na Prvom programu, nakon kviza. S malom novinarskom ekipom radim tjedne političke, ekonomske, socijalne i svakojake teme, od "tvrdih" priča do zabave i sporta. Kako u posljednje vrijeme svi patimo od mjerenja gledanosti, sav sam ponosan što je "Brisani prostor" u samom vrhu, uz "Latinicu", "Glamur kafe" i TV Dnevnik. Kviz je, naravno, prvi, bez konkurencije, ali je "Brisani" redovito među prvih deset emisija po gledanosti, računajući više od 400 emisija tjedno na svim hrvatskim TV postajama. To mi je glavni posao." Iako je važan dio Milićevog posla i to da postavlja pitanja, sada je u ulozi Online gosta spreman odgovoriti na svako vaše pitanje.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 1-10 (z 58)

Ime: REDAKCIJA
02.06.2008 08:38

ODGOVORI GORANA MILIĆA SU POSTAVLJENI NA STRANICU. HVALA SVIMA NA PITANJIMA I KOMENTARIMA I GOSTU NA ODGOVORIMA.

Ime: Drago
30.05.2008 19:45

Sta je razlog ovolike mrznje na tim prostorima, obzirom da imamo jako slicnu kulturu, pricamo realno isti jezik, fizicki se skoro ne razlikujemo i imamo dosta zajednicke proslosti? Da li su ovakvi ili mozda gori odnosi, svojstveni i drugim podrucjima ili je ovo samo balkanska karakteristika?
Ako je drzava juznih slovena vjestacka tvorevina (mnogi tvrde) zasto se tako “tesko” raspala?
Kada ce nove drzave dostici ekonomski, politicki, kulturni, sportski .... nivo bivse zajednicke?

30.5.2008

1) Nesreca je ljudske povijesti sto se svadjaju i mrze oni koji zive jedni pokraj drugih, izgledaju slicno, govore istim ili slicnim jezikom. Ali, za uzvrat, oni imaju i duza ili kraca razdoblja uzajamne ljubavi sto se ne dogadja medju vjerski i jezicno razlicitim narodima. Mislim da se nikada Nijemci i Francuzi nisu mrzili kao Srbi i Hrvati, ali se nisu ni voljeli kao Srbi i Hrvati. 2) Drzava se i na moje veliko iznenadjenje veoma lako raspala. A da smo tada bili tolerantni i postovali volju vecine, da nije bilo vojske koja je nakon kraceg “vaganja” stala na jednu stranu i u konacnici izazvala krvoprolice sve bi republike na referendumu s puno manje sukoba izglasale nezavisnost. Pa cak i pokrajine… ( danas nisam siguran za Vojvodinu, ali 1990 bi izglasala samostalnost) 3) Ekonomski, Slovenija je vec puno bolja nego u Jugoslaviji. Dijelovi Hrvatske takodjer. Za deset godina, ako smo objektivni, vidjet cemo svi koliko bolje zivimo. Pod uvjetom, naravno, da ne kukamo nego se primimo posla. Sto se tice sporta, nije li ocito da u ukupnom zbroju sve nove drzave zajedno vrijede puno vise nego Jugoslavija? Hrvati su pali u kosarci, ali su skocili Srbi. U tenisu, kad posustanu Hrvati G. Ivanisevic i Ivan Ljubicic, tu je Srbin Novak Djokovic. Otisla je Iva Majoli, tu su dvije Srpkinje medju prvih deset. Kad se u nogometu ne kvalificira Hrvatska na neko svjetsko ili europsko natjecanje (sto je rijetko) tu je Srbija. U kulturi – pa nismo li u filmu vrhunski? Oskar Danisa Tanovica, pa kad smo to osvojili osim za crtani film? Cannes za Kusturicu, Makedonci prave odlicne filmove, sad ce i Crnogorci…Politicki? Kazu da je demokracija najmanje losa od svih drustvenih sistema. Nije perfektna, daleko je od toga.

Ime: 071
30.05.2008 11:24

Mislim da nije fer od mnogih ucesnika ovog foruma da ovako bezobrazno prozivaju i kritikuju Gorana Milica. Koji su to veliki Jugosloveni i patriote medju nama ostali tome principijelno doslijedni i nisu se adaptirali na novu situaciju pa ponovo otkrili svoje zaboravljene (zanemarene) korijene? Mnogi od nas su vec uveliko bili odlucili da ce glasati za "svoje komuniste" dok se Yutel jos uvijek vrtio na TV-u. Milic (Yutel) je po meni itekako pokusao da sprijeci tada nadolazece (nazalost neizbjezno)krvoprolice. A sasvim tipicno za nas je da nam je uvijek neko drugi kriv pa nam zato odgovara da danas stavljamo Gorana Milica na stub srama, da skinemo malo sa sebe dio vlastite odgovornosti za sve ono sto nam se desilo. Ovakva pitanja su zasluzili Aleksandar Tijanic i Smiljko Sagolj a Goranu Milicu se realno govoreci nema bas puno toga prigovoriti. Uostalom, : "Koji od vas nije zgrijesio neka prvi kamen baci..."

30.5.2008

Odgovara mi ovaj biblijski pristup. Nisu od mene gresniji samo oni koji nista nisu radili ali nisu ni prezivjeli. A sto se tice napada na moju osobu, ne vjerujem da su ti momci koji sipaju zuc u vecini. Ali, oni se sa mnom bave u vidu zanata.

Ime: shani Grad: Kosovo
30.05.2008 01:14

Vi ste za mene bili kralj kao covek i kao novinar ,a sad ste regionalni car. Kad cete da dodete kod nas u R.Kosovo.

29.5.2008

Dolazim nakon Nove Godine, po snijegu, kako bi ostali tragovi.

Ime: Ante
29.05.2008 21:30

Gorane, ima li sanse da obnovite jedinstvenu jugoslavensku i objektivnu TV YUTEL, koja nece plasirati lazi kakve plasira HTV i ostale nacionalne Tv kuce? Zivia YUTEL i Jugoslavenstvo!

29.5.2008

Evo ga moj Dalmatinac. Ma nece vise biti Pavelica koji ce prodavat Dalmaciju Talijanima. Jedino Dalmatinci mogu prodat ako se polakome na ove cijene terena uz obalu.

Ime: adis Grad: sarajevo
29.05.2008 14:36

Sjecate se vjerovatno situacije iz Yutelove emisije ja mislim, kada je naslov vijesti glasio otprilike "EU zabrinuta zbog sranja u Jugoslaviji". Mislite li da je neko zaista pogrijesio u toj grafickoj obradi, ili je pak sve bila smisljena satira? Prokomentarisali ste cak...

29.5.2008

Ne smijem reci istinu, ta video prica vec dugo kruzi mrezom, ali fiksirao bih “dvojku”.

Ime: dora Grad: berlin
29.05.2008 13:09

postovanje iz Berlina. Ja sam srela vas u 80godina. Albanka sam nemogu da se prestavljam.Vi ste mi pomogli mnogo po bolnicu u Beograd. Izvini ako gresim jezikom. Skoro je vreme odmori. Kako se zna, mnogo alanci zive u inostr. Zadnje godina putovali smo preko Serbije, ali ove godine smo nesigurni. Moje pitanje je mozemo da putujemo bez problema ove godine isto.Ovu pisem zatosto svi albanci ne vole da putuje preko serbije zbog politicke situacije.Ali i onako i ovako oba dvije strane izgubimo. Mi putnici vreme, a serbi ekonomiju.
Sve najlepse u zivotu i u situaciju mozda na kraju bice dobro za nas albance.

29.5.2008

Drago mi je gospodjo, lijepo je znati da se netko sjeca tako dugo. I Vama sve najljepse u zivotu, neka bude dobro vama Albancima, i svim ljudima koji radom,znanjem i postenjem zele ici naprijed.

Ime: Tripo Pilastro Grad: Herceg Novi
29.05.2008 06:59

Izbjegao sam iz Dubrovnika od Tudjmanove vojske, ali majka mi nije bila te srece. Zamijenio sam vilu u Dubrovniku za stracaru u H Novom, ali opet sam sretan, nisam vise izbjeglica. Kako ste Vi prosli Gorane, cujem da ste podstanar i da niste uspjeli vratiti stan u Beogradu. Dijelite li sudbinu miliona Jugoslovena (jedini nam je "grijeh", prema ovima sto vole nove tkz.drzave, sto volimo Jugoslaviju i onda i danas), ili ste kao poznata licnost dosli do imovine? Cujem da je ovogodisnja proslava Titova rodjendana u kumrovcu bila velicanstvena. Kako je Vi ocjenjujete?

29.5.2008

Vi ste ipak sretniji od mene. Moja kuca u Dubrovackom primorju nije izbjegla crnogorsku vojsku te je spaljena do temelja i nisam je uspio zamjeniti ni za stracaru. Ni u Sarajevu nisam uspio izbjeci Mladicevu vojsku pa sam nakon 100 dana horora izasao s jednom torbom i 100 maraka u dzepu. Na stanu u Beogradu za koji smo ja i pokojna supruga Oliuvera radili 40 godina na TV Beograd oduzeto mi je stanarsko pravo ali sto je najsmesnije, ne daju ga ni mome pastorku Srbinu, koji je ostao zivjeti u njemu kao clan domacinstva. Pa se sada mislim kakav je status desetina tisuca Srba koji su u Hrvatskoj ostali bez stanarskog prava, a manje sam stigao razmisljati o drugu Starom i o Kumrovcu. E, da, pravio sam jedan veliki prilog iz njegove vile u Igalu, jeste li to vidjeli?

Ime: Ibrica Grad: Kotor(MNE)
28.05.2008 14:04

Gorane,
ti si kvalitet, pa sto god radis,dobije na vrijednosti i nasem zadovoljstvu.
istin,a, bas sinoc odgledam dio TV Dnevnika, pa mi nesto nedostaje tvoja snazna i sugestivna rijec.
Puno uspjeha,sa temama koje nas interesuju.Prvenstveno, ISTINA!!!

28.5.2008

Napisat cu uskoro, do proljeca, jednu knjigu pod nazivom “Interpretacija”. Bojim se da “Istine” vise nema. Nisam u to zelio vjerovati, ali tako je, nazalost.

Ime: Slobodan
28.05.2008 07:15

Vidim da se ovdje postavlja pitanje vase licnosti, ali to je promasena tema. Vi ste se jos dugo cvrsto drzali na olupinama nase razbijene Jugoslavije i veslali golim rukama u Sarajevu '92., kada su vec skoro svi digli ruke i ispaljivali gdje je ko stigao. I sta jos treba!!? A to gdje radite sada, zar je to uopste bitno, ako to vec nije CNN. Ne vjerujem da vam iko ista ozbiljno moze da zamjeri.

28.5.2008

Hvala Slobodane, ako prodjete kroz Zagreb, javite se, castim picem.

Komentari 1-10 (z 58)