Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

Jadranka Stojaković odgovara na vaša pitanja

Mirjana Rakela
10.3.2008

Jadranka Stojaković je vrhunska pjevačica porijeklom iz BiH. Svi je se rado sjećaju sa gitarom u ruci i pjesmama koje mirišu na sretnu prošlost: “Sve smo mogli mi “, “Bistre vode Bosnom teku”, “Što te nema...” i mnoge druge. Jadranka danas živi u Japanu gdje snima svoje, ali i pjesme japanskih autora, kao i obrade izvornih pjesama sa Balkana u etno jazz maniru. Jadranka je u Japanu iznimno popularna i njen posljednji projekat je komponovanje muzike za otvaranje tematskog parka o putu svile u japanskoj Nari, gradu pod zaštitom UNESCO-a. Sa japanskim bendom Jadranka nastupa diljem Azije i na festivalima po Evropi. Kako je Jadranka i uspješan likovni umjetnik, u Nari slijedi i njena izložba grafika i slika.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 21-27 (z 27)

Ime: Bosanac
12.03.2008 17:57

I kaga desu ka? Svojim unucima u amanet ostavljam Vase pjesme, sevdah i gitaru. . Iako smo daleko od nase voljene domovinedo nas dopiru tanani zvuci
vase gitare i pjesma "Sto te nema"
Bosnu si pjesmom razigrala a nas sevdahom opila...
Sajonara negdje u svijetu...

12.3.2008

Jos cemo mi sevdisati!!! srdacno Jadranka

Ime: petar janjatovic Grad: beograd
12.03.2008 15:41

Draga Jadranka,
da li postoji vas web site na engleskom?
pozdrav Petar

12.3.2008

Dragi Petre, Mislim da su mi iz produkcije konacno napravili Engl.verziju site www.jadranka.jp Puno pozdrava

Ime: febo Grad: Prijedor
12.03.2008 10:01

Cestitam Jadranka svaka ti cast. Neka svijet vidi da i u BOSNI ima pametnog i normalnog naroda koji nije nacionalno opterecen ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12.3.2008

Rasla sam u takvoj familiji gdje nije bilo moguce takvo opterecenje ,zahvalna sam i njima i svima slicnim. Srdacno Jadranka

Ime: Emira
11.03.2008 16:18

Draga Jadranka,
i danas, nakon toliko godina u nasoj kuci slusamo vase pjesme, u dalekoj Americi gdje nas vihor rata donese. I onda, i sad u njima prepoznajemo istinsku bosansku dusu punu osjecanja , ljepote, nostalgije....
Interesuje me kako izgleda odraz zivota u Japanu, u potpuno novoj i drugacijoj kulturi, na vase stvaralastvo. Da li se negdje na internetu moze poslusati nesto novije iz vaseg repertoara.
Zelim vam dobro zdravlje i puno srece u privatnom i profesionalnom zivotu.

11.3.2008

Draga Emira! Zivot u Japanu je puno uticao na moj rad u pozitivnom smislu, umor je dupli i zbog jezika i zbog nacina rada ,sva sreca dusa je ostala ista. mislim da mozete cuti neke nove pjesmice na www.jadranka.jp ili Jadranka Stojakovic /Omagatoki /Shinseido. Srdacno Jadranka

Ime: Lela Grad: Rotterdam
11.03.2008 09:36

Draga Jadranka,
puno pozdrava od vasih vjernih postovalaca iz ovog kutka Evrope !
Ne samo sto vas nismo zaboravili nego smo vase pjesme i vasu muziku predstavili i prenijeli nasoj djeci kao dio nase bosanske kulturne bastine ,onog lijepog po cemu se sjecamo nase drage BiH.
Dakle -ne samo da generacija iz pedeset i neke slusa rado vasu muziku jos uvijek ,nego i generacije iz 70-tih i 80-tih...

Kako ste se vi tamo navikli,ima li nostalgije i ko su vam tamo prijatelji?

Zelimo vam i dalje puno uspjeha u muzici i likovnom
stvaralastvu,
s postovanjem vasi Bosanci iz Holandije

11.3.2008

Hvala vam sto ste me predstavili mladjoj generaciji ! Nisam se u potpunosti navikla na sve sto me okruzuje . Jap .hrana mi odgovara, naravno prave se cevapi tu i tamo sa nasom rajom ,Japancima ,prijateljima iz raznih krajeva svijeta koji godinama zive i rade u zemlji "zalazeceg sunca" Nostalgije ima..... Srdacan pozdrav generacijama Jadranka

Ime: Edina Grad: Bec
10.03.2008 23:48

Gospodjo Stojakovic postovanje. Divim se vasoj licnosti i za mene predstavljate uzor jake zene i umjetnice. Da li bise mi mogli reci o tezini uklapapanja u tako razlicitu kulturnu i zivotnu scenu i utacaju toga na vas privatni ziviot?
Na kraju ko su vam bili umjetnicki uzori nekada i sada?

10.3.2008

Draga Edina! Naravno sve sto se izdesavalo u zadnjih 20 godina i tamo i ovde je uticalo na privatni zivot i pozitivno a nazalost i negativno. U slikarstvu i nekada i sada slikar Vermer u muzici mnogi iz Jazz zanra i Rock scene 60-70ih. Zanrovski sam neopredijeljena u zadnje vrijeme se setam od etno jazz , rock balada ,uspavanke iz cijelog svijeta do alternative kompjuter+akustika( razni sumovi i improvizacija )sto davno rece tj. odpjeva Josipa Lisac "To je ono sto me cini sretnom" srdacno Jadranka

Ime: Sabiha Grad: Banja Luka
10.03.2008 17:44

Draga Jadranka,
Drago mi je da bar ovako mogu da Vam pozelim jos mnogo uspjesnih trenutaka, da Vas prati dobro zdravlje i svako moguce zadovoljstvo. Zao mi je sto Vas cesce ne mozemo vidjeti i cuti u Sarajevu. Bili ste olicenje bosanske duse, zene koja je znala na najljepsi nacin da ousti covjeka, priusti mu zadovoljstvo kroz bosanski sevdah.
Koliko ste cesto ste u Sarajevu, i da li vas ova sumorna stvarnost Bosne i Hercegovine Srdacno vas pozdravlljam Sabiha

10.3.2008

Draga Sabiha Hvala vam ! Prosle godine sam bila u Sarajevu nazalost uvijek na kratko na jap.nacin ( god.odmor je najkraci u Japanu) Ponovo sam u Sarajevu u maju na festivalu poezije. Ja se nadam i vjerujem u promijene na bolje ne samo kod nas ,ocito da cijeli svijet treba vise ljubavi, pameti ,akcije , reakcije i pozitivne energije. srdacno Jadranka

Komentari 21-27 (z 27)